"Avem în lucru investigaţii pe IT, dar şi în cazul unor lucrări pentru firme mari de stat, sau achiziţii pentru firme mari de stat, cum sunt cele din zona de energie, în special pe zona de gaze şi electricitate. Pe zona de IT avem cazuri în lucru, cum ar fi cel de la APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură -n.r.), dosar care ne-a fost transmis de Curtea de Conturi şi care este într-un stadiu foarte avansat", a explicat Chiriţoiu, conform Agerpres.

Referitor la investigaţia din piaţa energiei electrice unde, la începutul acestui an s-au înregistrat fluctuaţii semnificative de preţuri, preşedintele Concurenţei a declarat că nu au fost constatate nereguli pe partea concurenţială, însă cadrul legal trebuie îmbunătăţit pentru a nu mai permite astfel de situaţii. 

"Pe fondul unei ierni surprinzător de dure, pentru o săptămână sau două au fost preţuri mari. Sprijinim ANRE în analiza lor, dar momentan ne concentrăm pe îmbunătăţirea cadrului legal, astfel încât genul acesta de fluctuaţii foarte mari, chiar dacă de scurtă durată, să nu se mai repete. Nu avem până acum indicii de încălcare a legii care să ducă la o investigaţie pe zona de concurenţă. Dar ANRE, după cum aţi văzut, a retras licenţele de funcţionare pentru câţiva traderi. Deci ei, ca reglementatori, au găsit câteva nereguli pe care le-au sancţionat, dar noi nu avem până acum semne că ar fi vorba de înţelegeri ilegale între firmele participante. În acelaşi timp cadrul legal pare să fie deficitar pentru că facilitează genul acesta de fluctuaţii foarte mari", a mai spus Chiriţoiu. 

În ceea ce priveşte intenţia Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti de a înfiinţa un dispecerat unic pentru toate companiile de taxi din Capitală, Bogdan Chiriţoiu a declarat că nu a aflat despre această iniţiativă, dar că instituţia pe care o conduce se va consulta cu Primăria Capitalei pe această propunere.

"Taximetria în România, şi în special în Bucureşti, este un mediu concurenţial, având printre cele mai scăzute tarife din Europa, ceea ce este un lucru bun pentru consumatori. Aş vrea să vedem partea plină a paharului: avem foarte multe taximetre şi mai ales cu preţuri mici, cele mai mici din Europa. Pentru consumatorii care vor maşini mai luxoase, mai scumpe, există şi varianta aceasta. Deci există o ofertă care satisface atât consumatorii orientaţi pe preţ, cât şi una pentru cei care doresc o calitate mai bună şi, evident, un preţ mai mare. Eu zic să ne concentrăm şi să păstrăm ceea ce merge bine", a subliniat Chiriţoiu.