Direct One va prelua pachetul integral de acţiuni ale operatorului deţinut de către UTI Netcity Investment BV şi UTI Grup SA, în urma unui acord semnat în luna septembrie 2016 de către cele două părţi.

'Autoritatea de concurenţă precizează că a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante', se arată în comunicat.

Decizia autorităţii permite părţilor să finalizeze în perioada următoare procesul de dobândire a controlului unic direct asupra Netcity Telecom de către Direct One.

'Salutăm decizia Consiliul Concurenţei asupra acestei tranzacţii, în baza complementarităţii celor 2 reţele – Netcity şi Direct One, respectiv a minimelor efecte concurenţiale pe care tranzacţia le produce. Vom continua procesul de achiziţie a Netcity aşa cum ne-am angajat în faţa acţionarilor şi băncilor finanţatoare', a declarat Marian Pantazescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Direct One, citat în comunicat.

Direct One, companie cu capital autohton deţinută majoritar de către antreprenorii Teofil Mureşan şi Simion Mureşan, operează o reţea aeriană naţională de fibră optică în lungime de peste 5.500 kilometri şi care asigură exclusiv conexiuni între oraşe.

 

Netcity Telecom este operatorul reţelei 'Netcity', fiind responsabil cu proiectarea, realizarea şi operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului Bucureşti pe o perioadă de 49 de ani. Reţeaua-suport de infrastructură pentru fibră optică are în prezent o lungime de aproximativ 1.000 km, fiind pusă la dispoziţia operatorilor de telecomunicaţii care oferă servicii pe teritoriul Municipiului Bucureşti.

Consiliul Concurenţei a anunţat, la mijlocul lunii octombrie, că analizează tranzacţia prin care compania Netcity Telecom este preluată de grupul Direct One, prin intermediul Direct One Infrastructure SRL.

'Autoritatea de concurenţă analizează această operaţiune de concentrare economică din punctul de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice', spuneau reprezentanţii Consiliului, la acel moment.