Este război pe față între PNL și USR/PLUS. La vârful PNL se va cere demisia lui Vlad Voiculescu. În paralel, cei de la USR-PLUS au avut o ședință cu scântei. Ei au pus tunurile pe Florin Cîțu. Mai multe voci ale partanerilor PNL au amintit că Florin Cîțu ajuns premier pentru că USR/PLUS a blocat majoritatea pentru un guvern Orban

Surse din conducerea USR-PLUS au declarat pentru Radio Europa Liberă că premierul Florin Cîțu a trecut „gratuit vineri o linie roșie”. În opinia acestora, premierul începe să piardă încrederea din cauza modului în care a acționat în cazul lui Vlad Voiculescu.

Corpul de control al premierului a sesizat „in rem” Parchetul General în legătură cu accesarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV) cu parola Ministerului Sănătății. Este momentul care oficializează războiul din Guvern între PNL și USR-PLUS, susțin surse politice.

Ședință cu atacuri directe la Florin Cîțu

USR-PLUS a convocat o ședință de urgență vineri seară pentru a reacționa în conflictul cu premierul Cîțu. Mesajele venite dinspre USR-PLUS sunt categorice: Premierul a depășit „gratuit linia roșie” și a ales să „escaladeze conflictul” cu riscul de a-și „sabota guvernul” prin acest „atac dur”. Cei de la USR/PLUS sunt categorici în privința lui Vlad Voiculescu: are susținere totală.

„De ce a sesizat Corpul de Control Parchetul în cazul Vlad Voiculescu? Raportul nu este finalizat. De ce s-a trimis la Parchet dacă raportul nu este finalizat”, au fost mai multe voci din USR-PLUS care au ridicat această problemă

Potrivit surselor citate, premierul Cîțu le-a transmis celor din USR-PLUS că „nu are vreo legătură și că aceasta este procedura”.

USR-PLUS amintește rolul jucat în susținerea premierului

În ciuda acestor asigurări, USR-PLUS este că premierul a greșit flagrant în relația de guvernare.

„Cîțu a ajuns premier pentru că noi am blocat majoritatea pentru un guvern Orban. Am crezut că ne va fi partener, dar nu a livrat reformele promise. Un premier care face plângeri penale miniștrilor, nu e lider de echipă. Acum ne întrebăm dacă a meritat să îl susținem pe Cîțu. Suntem dezamăgiți”, a spus un lider din USR-PLUS.

În paralel, liberalii au pus și ei tunurile pe Vlad Voiculescu. Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a declarat sâmbătă că va solicita premierului Florin Cîţu demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii. Acest lucru ar urma să se petreacă în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului.