Potrivit medicului Mihaela Ursache, rata obezităţii şi a supraponderalităţii a crescut în România cu 18% în ultimii ani, iar 40% dintre copiii români sunt supraponderali şi obezi. Mai mult, adultii care nu consuma micul dejun au risc cu 30%mai mare de a deveni obezi, a mai precizat medicul.
Părinții care și-au “antrenat” copiii în spiritul unui stil de viață sănătos știu cel mai bine că aceleași principii binefăcătoare care se aplică alimentației pot restabili armonia pe toate planurile. Aceasta a şi fost tema evenimentului deschis cu un mesaj video din partea Nadiei Comăneci, unul dintre ambasadorii sportului românesc peste hotare: ”Un stil de viață sănătos și echilibrat începe întotdeauna din familie, de aceea noi, adulții avem mai mult ca oricând o responsabilitate uriașă. Sportul m-a învățat ce înseamnă disciplina și cumpătarea. Trebuie să dăm un exemplu copiilor noștri. Pentru mine, modelul din familie și sportul au reprezentat cea mai complexă lecție de viață. M-au învățat ce înseamnă disciplina, cumpătarea și grija pentru propriul organism”.

La conferinţă a mai participat femeia de afaceri Camelia Şucu, despre care puţină lume ştie că este absolventă a Facultăţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti. Aceasta a vorbit despre principiile unei vieţi sănătoase, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii.
Marius Tudosiei, cel care a reinventat conceptul de băcănie prin afacerea sa, "Băcănia Veche", a vorbit despre modul în carea reuţit să îşi înveţe propriul copil să iubească mâncarea sănătoasă şi să fie pregătit atunci când "va da piept" cu fast food-ul.