PMP ar urma să își desemneze în cursul zilei de duminică, în mod oficial, candidatul la alegerile prezidențiale. Surse spun că Theodor Paleologu ar fi cel ales pentru a reprezenta partidul în lupta pentru Cotroceni.

Acesta ar urma să fie validat duminică în cadrul Consiliului Național, moment în care își va lansa și candidatura.

Paleologu a fost lector la Boston College în 1999 și 2000. A devenit apoi profesor asistent și director al școlii de vară la European College of Liberal Arts din Berlin (devenit ulterior Bard College Berlin). A fost post-doctoral fellow la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și profesor invitat la Deep Springs College în Statele Unite ale Americii, în perioada mai-iunie 2003.

Din 2005, a devenit ambasador al României la Copenhaga, și ulterior la Reykjavík, dar a renunțat la diplomație pentru a candida la alegerile legislative din 2008 din România din partea PD-L. În urma acestui scrutin, a devenit deputat de București în Parlamentul României și ministru al culturii în Guvernul Emil Boc.[5]

Pe 3 februarie 2014, Paleologu a anunțat că a demisionat din PD-L pentru a se alătura Partidului Mișcarea Populară.

În ianuarie 2013 a fondat Casa Paleologu, școală privată în cadrul căreia ține și găzduiește cursuri în domeniile umaniste.