HP ocupă a doua poziţie ca importanţă pe piaţa globală de echipamente UNIX, depăşind echipamentele Sun oferite de Oracle, şi susţine mii de clienţi care au investit miliarde de dolari în sisteme HP Integrity care rulează sisteme de operare HP-UX şi software Oracle.

Pentru aceşti clienţi, decizia acesteia din urmă de a nu mai contribui la dezvoltarea plaftormelor pe bază de procesoare Itanium va însemna pierderi de milioane din cauza reducerii productivităţii, făcând imposibilă dezvoltarea competiţiei corecte pe piaţă şi îngrădind inovaţia din industrie.

Connect, cea mai mare comunitate independentă de utilizatori HP din lume, cu 52.000 de membri, a anunţat că va continua să susţină şi să pledeze în favoarea clienţilor HP şi Oracle care rulează sisteme pe bază de procesoare Itanium. Connect îşi încurajează membrii să îşi exprime nemulţumirea, sperând astfel să convingă Oracle să îşi schimbe decizia.

Grupul îşi încurajează membrii să se adreseze direct Comitetului de Advocacy al Connect,  acolo unde sute de clienţi şi-au exprimat deja îngrijorarea, şi să vorbească public despre impactul acestei situaţii asupra companiilor lor.