"În luna aprilie, când am lansat prima tabletă, am afirmat că, în 2012, ne vom concentra pe dezvoltarea categoriei de tablete. În această idee am lansat primul model (Impresspeed E1), o tabletă premium (IPS Supreme X100), o a doua variantă a primei tablete (Impresspeed E200) şi încă trei modele adresate segmentului entry (Impresspeed Essential A100, Essential Smile, Essential Smile Plus). În acest moment, E-Boda deţine aproximativ 10% din piaţa de tablete, în contextul intrării pe acest segment în urmă cu doar şase luni", a declarat Alexandru Drăgoiu.

Fondatorul E-Boda adaugă că, din estimarile de până în acest moment, bazate pe evoluţia pieţei şi pe vânzările înregistrate de la lansarea Impresspeed E1, categoria tabletelor va ajunge să reprezinte 20% din totalul vânzărilor E-Boda în 2012.

"Cred că acest procent va creşte pe viitor, ţinând cont de creşterea accelerată a pieţei din ultima perioadă şi de preţul mediu al tabletelor care este în scădere", mai spune Alexandru Drăgoiu.

Până la finalul acestui an, gama de tablete va avea cinci – şase modele, acoperind toate categoriile de preţuri.

E-Boda, firma pe care Alexandru Drăgoiu a înfiinţat-o în 2001, a înregistrat anul trecut o creştere de 10% faţă de 2010, ajungând la un volum al vânzărilor de 15 milioane lei.

Tabletele E-Boda din segmentul premium sunt dotate cu procesor Boxchip de 1,2 GHz, iar cele din gama entry cu un Cortex A8 de 1 GHZ. Ecranul multi-touch capacitiv poate fi de 7 inchi (800 x 480 pixeli) sau de 9,7 inchi (1.024 x 768 pixeli). Memoria RAM porneşte de la 512 MB DDR3 până la 1 GB DDR3. Toate modele sunt dotate cu cameră video, difuzor, ieşire pentru căşti şi USB, eventual HDMI pentru conectarea la un televizor. Sistemul de operare este Android 4.0. Tabletele au o greutate de la 300 g la 600 g, iar bateria oferă o autonomie de minimum 4 ore, dar la modelele premium ajunge şi la 6 ore de funcţionare continuă.

Există conectare 3G (prin modem USB) pentru internet, facebook şi e-mail.
Sursa: Agerpres