Potrivit unui comunicat al MAI, şedinţa comitetului se va desfăşura în sistem de videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii structurilor teritoriale de ordine şi siguranţă publică. 

Majoritatea judeţelor ţării, cu excepţia zonei de nord-vest, vor fi sub Cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte, polei, începând de duminică seara, de la ora ora 20,00, până pe 29 decembrie, ora 23,00, conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, începând de duminică seara ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Lunca Dunării şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei. 

În cea mai mare parte a Munteniei, în jumătatea de sud a Moldovei, în Dobrogea şi în estul Olteniei vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. 

Mureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud sunt singurele judeţe în care vremea nu va avea aspecte extreme în perioada menţionată. 

AGERPRES