Potrivit datelor companiei, oferta cuprinde vacanţe în Sharm El Sheikh şi circuite cu minisejur în Hurghada şi celebra Croazieră pe Nil. Prețul pachetelor pentru Sharm El Sheikh pornește de la 490 de euro/persoană, pentru şapte zile, la un hotel de patru stele, cu all inclusive, în timp ce circuitul de nouă nopţi, cu cazare la hotel de cinci stele, costă 1.165 de euro/persoană. “Interesul românilor pentru Egipt este extrem de ridicat, o mare parte din pachetele pentru Paşte şi săptămânile care urmează fiind deja rezervate”, declară Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Potrivit acestuia, pe lângă Egipt, cele mai căutate destinații de Paște rămân și anul acesta Grecia și Cipru, ţări ortodoxe pe care românii le aleg pentru că se simt ca acasă de Sărbătorile Pascale. Pachetele pentru Creta – Chania pornesc de la 470 euro/persoană, pentru Rhodos de la 430 euro/persoană, în timp ce pentru Cipru de la 375 euro/persoană. Pachetele conţin transport, cazare în hoteluri de trei, patru şi cinci stele, servicii de masă în funcţie de hotelul ales, asistență turistică și asigurare.

În cazul city break-urilor, turiştii au ales Barcelona, Praga şi Atena. Un pachet de patru nopți de cazare la un hotel de patru stele din Atena, cu zbor direct operat de Tarom şi toate taxele incluse costă 510 euro/persoană, pentru Praga costă 529 de euro/persoană, iar pentru Barcelona, 539 de euro/persoană. Turiştii care aleg, de regulă, pachete în capitalele europene sunt persoane tinere, cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, care își doresc o mini vacanță activă, în care să descopere destinaţia.  

De 1 Mai, preferințele turiștilor sunt ghidate de proximitate și cei mai mulți aleg vacanțe care nu necesită o deplasare de durată. Cocktail Holidays a lansat pentru 1 Mai city break-ul pentru Atena, cu un tarif de la 489 de euro/ persoană, care include patru nopți de cazare la un hotel de patru stele, amplasat într-o zonă centrală, cu mic dejun și cină, transport direct cu avionul, tur panoramic al orașului Atena, intrare opțională la Acropole, asistență turistică, dar și asigurare, indiferent de vârstă.

„Foarte căutate pentru minivacanța de 1 Mai sunt pachetele de tip city break în marile capitale europene, care le oferă turiștilor posibilitatea să descopere în câteva zile destinațiile alese. Cei care rămân în ţară îşi petrec vacanţa pe litoral, la munte sau în staţiuni balneare, unde aleg pachete la hoteluri cu centre spa”, mai declară Dan Goicea.