Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a decis suspendarea tranzacţionării acţiunilor Rompetrol Rafinare S.A. (RRC) şi Rompetrol Well Services S.A. (PTR) datorită unor neclarităţi în raportul de evaluare prezentat de  Rompetrol Group NV Olanda în cadrul discuţiei ofertei publice de preluare, care a avut loc astăzi.

Victor Stănilă, putătorul de cuvînt al C.N.M.V. nu a putut furniza mai multe detalii privind neclarităţile prezente în rapoartele de evaluare care au dus la suspendarea tranzacţionării PTR şi RRC.

The Rompetrol Group NV Olanda avea obligaţia întocmirii rapoartelor de evaluare şi determinare a preţului unei acţiuni S.C. Rompetrol Rafinare S.A. Constanţa şi S.C. Rompetrol Well Services S.A., precum şi de a furniza documentaţia necesară aprobării de către C.N.V.M. a documentelor de ofertă publică de preluare obligatorie a companiilor în cauză. Termenul limită de predare a acestor documente era 8 octombrie 2009.

O scrisoare a Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital cerea în data de 15 octombrie lămuriri cu privire la măsurile luate de C.N.M.V. în cazurile respective.