„Antreprenorul acestui proiect a primit Ordinul de Începere în data de 18.08.2020. Începând cu această dată, până în prezent, pentru sectorul de 1,7 km, pentru care a fost emisă Autorizaţia de Construire, a efectuat următoarele lucrări: a finalizat de decopertat pământul vegetal, reţeaua de drumuri tehnologice şi de acces fiind operaţională 100%, cercetarea arheologică preventivă este în desfăşurare, a fost finalizat tronsonul de stabilizare a solului, 7% din volumul de excavaţii a fost deja realizat, o reţea electrică a fost deja relocată, iar pentru celelalte se efectuează lucrări pregătitoare.

S-a finalizat platforma pentru piloţi foraţi, iar instalaţia şi echipamentele auxiliare (gospodărie polimer, poligon sudură, sudare carcase armătură) sunt mobilizate şi operaţionale pe şantier.

La faţa locului sunt mobilizate echipamente şi personal specific lucrărilor respective (utilaje terasiere – excavatoare, autogredere, cilindri compactori şi buldozere, instalaţie de foraj, autobasculante). Prin intermediul inginerului şi a echipelor Unităţii de Implementare a Proiectului, antreprenorul este verificat şi monitorizat zilnic în timpul programului său de lucru declarat.

CNAIR SA consideră că informarea permanentă a opiniei publice privind realizarea proiectelor este modalitatea de a asigura transparenţa activităţii companiei. De asemenea, considerăm necesară colaborarea cu autorităţile locale şi reprezentanţii acestora, în vederea implementării proiectelor de interes comun.

În acest sens, prioritară este informarea onestă, atât între instituţii, cât mai ales faţă de cetăţenii în slujba cărora ne aflăm cu toţii. Astfel, pentru o corectă informare, menţionăm că imaginile vehiculate în spaţiul public prezintă o zonă aflată în afara limitelor şantierului, pe drumul de acces spre organizarea de şantier, amplasamentul lucrării aflându-se la peste 100 de metri în spatele acesteia”, este scris în comunicat.

Vizita făcută de Gabriela Firea

De asemenea, Gabriela Firea, a scris joi că a fost să verifice cum se lucrează „în ritm susţinut, zi-lumină” pe şantierul Centurii ocolitoare ca Capitalei şi a constatat că a fost doar „un foc de paie”.

„Am fost azi să verific personal cum se lucrează ‘în ritm susţinut, zi-lumină’ pe şantierul Centurii ocolitoare a Capitalei, inaugurat de curând, cu foc de artificii, de către premier şi ministrul Transporturilor. După cum se poate vedea şi din imagini, a fost doar un…foc de paie, aşa, să dea bine la camerele de televiziune.

Finalizarea Centurii Bucureştiului este vitală pentru ca toate celelalte măsuri de fluidizare a traficului în oraş pe care le-am luat să producă efectele aşteptate. Din păcate, însă, pentru guvernul liberal acest obiectiv nu este o prioritate, ci doar o armă electorală cu care speră să-i poată şantaja pe bucureşteni”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.