Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat, recent, că au fost încheiate lucrările de amenajare a pistei de atletism din interiorul noului stadion Cluj Arena, construită sub o porţiune a tribunei, fapt care reprezintă o premieră naţională. Pista de atletism are 80 de metri lungime şi patru culoare de alergat.

Stadion este construit la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion "Ion Moina". Stadionul va avea 30.596 de locuri, iar investiţia se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro. Lucrările au început în urmă cu doi ani, ceea ce conform preşedintelui CJ Cluj este un record naţional.

Mai mult, conducerea Consiliului Judeţean nu îşi face griji în ceea ce priveşte o posibilă deterioare a gazonului în urma concertelor.

"Firma care se ocupă de organizare garantează calitatea gazonului. Sistemul de protecţie care va fi folosit aici e acelaşi care se foloseşte pe orice stadion din Europa în momentul de faţă. Există şi o cauză contractuală cu organizatorii în care se arată că, în cazul în care vor fi deteriorate zone de gazon, acestea vor fi înlocuite pe cheltuiala celor care organizează evenimentul", spunea Tişe în urmă cu câteva zile.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/s9XRU3qzfyc" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>
Premierul Emil Boc a tăiat panglica împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, în prezenţa ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi a altor oficialităţi locale.

"Să fie într-un ceas bun", a spus premierul.  La ceremonie sunt prezente oficialităţi locale, parlamentari de Cluj, consilieri judeţeni,  preşedinta de onoare a Federaţiei Române de Atletism, Iolanda Balaş.
Elena Udrea a declarat că stadionul realizat la Cluj este important nu numai pentru acest oraş, dar şi pentru România şi toată mişcarea sportivă a ţării. "Este a doua inaugurare a a unui stadion de standarde europene, internaţionale, după inaugurarea de la Bucureşti. Şi aici, ca şi în Capitală, guvernul a investit bani pentru o infrastructură sportivă de calitate şi care să permită României să organizeze mari competiţii internaţionale", a declarat ministrul Udrea.
De la ora 14.00 şi până la miezul nopţii, clujenii pot vizita gratuit stadionul. Este organizată o la tombole cu premii, iar pe ecrane sunt prezentate imagini cu evoluţia lucrărilor de la stadion. Nu lipsesc jocurile demonstrative între echipe de juniori, dar şi reprezentaţii ale unor trupe de majorete.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/pMIbL_m-MGE" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>