Urmează în ordine descrescătoare cluburile din Serie A (Italia) care au încheiat transferuri în valoare de 701 milioane de euro, apoi cluburile din Bundesliga (Germania ) cu 546 milioane de euro, echipele din la Liga (Spania) 475 milioane de euro şi cluburile de fotbal din prima divizie franceză cu 196 milioane de euro. 

În cazul Premier League, sumele pentru transferuri au crescut cu 34% comparativ cu anul trecut când echipele au cheltuit 1,03 miliarde de euro. 

O explicaţie a acestei creşteri este faptul că Premier League strânge cele mai mari fonduri din lume de pe urma drepturilor de televiziune: 2,3 miliarde de euro pe sezon. În aceste condiţii, Manchester United a putut să îşi permită cel mai scump jucător de pe planetă Paul Pogba (ex-Juventus), care a fost achiziţionat pentru 105 milioane de euro. 

"Contractul pentru drepturile de televizare a creat o situaţie în care preţurile transferurilor şi salariile au crescut", a explicat fostul antrenor al Manchester United, Alex Ferguson, pentru Dailymail. "Este corect şi pentru salariile jucătorilor deoarece ei furnizează produsul pe care oamenii doresc să îl vadă, în special în Premier League", a adăugat Ferguson. 

Potrivit site-ului german Transfermarkt, Bundesliga este campionatul care a profitat cel mai mult de pe urma transferurilor făcute de cluburile din Premier League încasând 109,2 milioane de euro, faţă de 176,6 milioane euro pentru campionatul spaniol şi 161 milioane de euro pentru campionatul din Italia. 

SURSA: Agerpres