Candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, cea pe care ultimele cifre o indică drept câştigătoare a acestui post, Clotilde Armand, spune că a existat o tentativă de fraudă la alegerile locale din acest sector. “Vom insista ca oamenii care au făcut aceste tentative să fie pedepsiţi”, a declarat aceasta miercuri seara.

Totuşi, Clotilde Armand precizează că nu este vorba despre nereguli care să fi avut un impact asupra procesului electoral: “E totul corect.” Ea spune că toţi preşedinţii de secţii de votare şi toţi operatorii au fost de acord cu cifrele prezentate pe internet.

“Noi ce spunem este că a fost tentativă de fraudă, dar nişte lucruri au fost certe, faptul că procesele verbale care s-au închis după numărarea voturilor, aceste procese verbale sunt semnate de toţi reprezentanţii partidelor sunt corecte, faptul că au diferit cu un vot două voturi astea nu sunt nereguli, sunt nişte discrepanţe obişnuite normale, care pot fi rezolvate.

“Aceste tentative de fraudă sunt depăşite”

Toate discrepanţele mici sunt rezolvate, la ora actuală, toate procesele verbale care au fost corecte, care au fost închise după numărarea voturilor în faţa tuturor delegaţilor, aceste procese verbale sunt închise, sunt încărcate, sunt transparente, sunt vizibile pe site-ul AEP, aşa că aceste tentative de fraudă sunt depăşite. Va trebui să fie o anchetă care să fie dusă până capăt, vom insista ca oamenii care au făcut aceste tentative să fie pedepsiţi.

Nereguli care ar avea acum un impact asupra procesului electoral nu sunt, e totul corect. Procesele verbale nimeni nu cred că le contestă, au fost încărcate în aplicaţie, puteţi să le regăsiţi pe internet. Toate secţiile de vot, toţi preşedinţii, toţi operatorii au fost de acord cu cifrele care sunt pe internet, procesul poate să meargă mai departe”, a declarat, miercuri seara, Clotilde Armand.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 a explicat şi cum îşi va începe mandatul în fruntea instituţiei. Ea spune că va ordona un audit, iar apoi va arăta tuturor cetăţenilor unde s-au dus banii din Primărie “care nu au fost investiţi, dar au dispărut”, scrie news.ro.

În mandatul ei, Clotilde Armand promite că funcţionarii vor fi “oameni liberi, nu prizonierii unor interese”, iar ca reguli a menţionat “transparenţa, să îi servim pe cetăţeni”.