Potrivit unor surse din cadrul Biroul Electoral Central, BEC ar fi respins, miercuri, solicitarea lui Daniel Tudorache, candidatul PSD pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, de renumărare a voturilor din acest sector.

Tudorache spune că BEC nu a intrat pe fondul solicitării pentru că o decizie trebuie luată de Biroul Electoral de Sector.

„Am făcut solicitarea și la Biroul Electoral de Sector, înainte de ședința BEC. La BEC nu au intrat pe fond pentru că nu e în atributul lor. Au respins doar solicitarea de anulare a scrutinului. BES o să o supună la vot. Vom mergem și la BEM și probabil vom ajunge și la BEC. Parcurgem toți pașii. Eu sper că mâine Biroul Electoral Sector 1 să țină cont și să judece”, a precizat Daniel Tudorache.

Rezultatele parţiale indică faptul că Primăria Sectorului 1 a fost câştigată de Clotilde Armand (USR), diferenţa faţă de Daniel Tudorache fiind de peste 1.000 de voturi.

Aceasta a indicat pe pagina sa de socializare faptul că decizia BEC de respingere a solicitării PSD a fost luată cu scorul de 12 la 5.

„Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparenţă totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor. Pentru că voturile reprezintă voinţa şi speranţa oamenilor, iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, transmitea, marţi, Daniel Tudorache.

„La acest moment, la Biroul Electoral Sector 1 se întâmplă renumărarea a 9 secții de votare, întrucât nu cădeau pe cheia de verificare. Cheia de verificare înseamnă ca suma voturilor consemnate la fiecare candidat să dea cu totalitatea voturilor egalitate. Nu s-a întâmplat acest lucru. Iar din cele 9 secții de votare, 7 au diferențe semnificative, voturile efective, cu ceea ce s-a consemnat și s-a încărcat în sistem.

Aceasta este informația pe care pot s-o v-o dau cu certitudine, confirmată din două surse, inclusiv de către reprezentantul nostru în secția de votare. Suntem în situația în care votul exprimat de cetățeni la urne este denaturat total față de ceea ce s-a consemnat și de rezultatele care se dau în spațiul public”, a transmis, tot marţi, Mihai Drăgan, reprezentantul juridic al PSD Sector 1 și avocatul lui Dan Tudorache, relatează Digi24.