"Acoperirea reţelei noastre nu se va opri la 2.100 MHz, ci vom upgrada un număr de 500 de situri ale reţelei noastre cu 900 MHz. La ora actuală avem 1.600 de situri la nivel naţional. Noua acoperire Digi Mobil şi Net Mobil de la RCS&RDS în 3G la nivel naţional vizează 21 de oraşe în bandă de frecvenţă 900 MHz şi 2.100 MHz. Pe de altă parte, vreau să vă anunţ că am semnat un parteneriat de roaming naţional cu Vodafone, care permite utilizatorilor RCS&RDS care nu au reţea în anumite zone să folosească traficul de voce în reţeaua Vodafone", a menţionat Popoviciu.

Potrivit oficialului RCS&RDS, acordul de parteneriat cu Vodafone este valabil pe o perioadă de doi ani, pe baza unor obligaţii existente în noile licenţe ale operatorilor, intrate în vigoare din 6 aprilie.

"Doar utilizatorii noştri beneficiază de roaming naţional, nu şi cei de la Vodafone. Este o obligaţie care deja există în licenţele achiziţionate în 2012, una dintre condiţiile din caietul de sarcini este de a se oferi roaming naţional între operatori. Ca atare, am discutat cu operatorii din piaţă şi am ajuns la un acord cu Vodafone. Trecerea în roaming naţional se face firesc, iar tehnologic nu se face transfer în altă reţea în timpul convorbiri. În acordul cu Vodafone nu sunt impuse restricţii ale vitezei de transfer de date Acest parteneriat presupune folosirea reţelei radio a unui alt operator telecom. Nu văd un pericol în a ne pierde clienţii, odată cu parteneriatul semnat cu Vodafone", a explicat Valentin Popoviciu. AGERPRES