Aplicaţia de mobil permite clienţilor companiei să verifice statusul trimiterilor poştale înregistrate cu Track&Trace, să îşi calculeze singuri tarifele pentru fiecare serviciu în parte, să caute un oficiu poştal după mai multe criterii (din localitate, din apropiere, după denumire, oficii PostCollect etc.) sau să identifice coduri poştale, se arată într-un comunicat al instituției.

Totodată, plicaţia oferă vizitatorilor care vor avea cont înregistrat şi posibilitatea de a accesa servicii cu plată, cum ar fi realizarea de abonamente de presă sau E-mandat, serviciul prin care clienţii pot face transfer de bani online.

Ce servicii mai sunt disponibile

Alte servicii cu plată disponibile în aplicaţie sunt MyPostalcard (creare şi expediere de cărţi poştale personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil), MyMark (creare şi expediere de etichete tip timbru, personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil) şi MyLetter (creare şi expediere de plicuri personalizate cu imagini încărcate de pe telefonul mobil).

În ceea ce privește serviciile cu plata online, acestea vor putea fi folosite doar de utilizatorii aplicaţiei înregistraţi, în timp ce serviciile gratuite vor putea fi utilizate fără crearea unui cont, cu excepţia notificărilor Track&Trace. Cei care au deja un cont creat pe site-ul www.posta-romana.ro îl pot utiliza şi pentru accesul în aplicaţia de mobil.

Directorul general al Poştei Române, Horia Grigorescu, a explicat că o mare parte din traficul de pe site-ul companiei are loc pe dispozitive mobile.

„Având în vedere că un procent destul de mare din traficul total de pe site-ul Poştei Române provine de pe dispozitive mobile, ne-am gândit să venim în întâmpinarea clienţilor cu această aplicaţie, pentru a le facilita accesul cu uşurinţă la informaţii. Deocamdată, aplicaţia este disponibilă doar pe dispozitivele care folosesc sistem de operare Android, urmând ca, în curând, să fie dezvoltată şi pentru iOS”, a menţionat directorul general al Poştei Române.

Aplicaţia „Poşta Română” se poate descărca gratuit din magazinul virtual din sistemul de operare.