Indicele de referință intern, Prime Rate, protejează clienții de eventuale creșteri bruște ale indicilor de referință Robor/Euribor/Libor, prin gestionarea internă de către bancă a acestor mișcări imprevizibile. Astfel, pentru lei valoarea curentă a PR este de 8,4% p.a., având o evoluție descrescătoare de la nivelul de 9,9% p.a. la data de 1 aprilie 2010, în timp ce pentru euro/dolar valoarea curentă a PR este de 6,3% p.a., având de asemenea o evoluție descrescătoare de la nivelul de 6,9 p.a. la data de 01 aprilie, anul trecut.

Reprezentanții CEC Bank susțin că „demersul CEC Bank reprezintă o continuare a politicii sale de a susține clienții și de a le oferi soluții viabile care să-i protejeze de eventuale neplăceri legate de evoluția dobânzilor de referință”.  Clienții pot opta pentru revenirea la condițiile de dobânda anterioare datei de 21 iunie 2010 până cel târziu în data de 2 martie 2011 (inclusiv).

Conform Legii nr.288/2010, opțiunea clientului în ceea ce priveste revenirea la condițiile anterioare datei de 21.06.2010 se va aplica după notificarea băncii de către client și a semnării actului adițional în acest sens.