Vehicolul investiţional European Convergence Development Company (ECDC), administrat de fondul Charlemagne Capital, şi dezvoltatorul imobiliar Cascade Group au finalizat clădirea de birorui Euro Tower, amplasată la intersecţia străzilor Barbu Văcărescu şi Lacul Tei, însă până acum nu a fost închiriată nici 65% din clădire.

Într-un anunţ al ECDC se specifică faptul că în primele patru luni ale acestui an au fost semnate noi contracte de închiriere pentru o suprafaţă de 1.735 mp, reprezentând aproximativ 11% din total. Nivelul de chirie practicat de proprietari este de 18 euro/mp.

Imobilul are o suprafaţă închiriabilă de 16.300 mp, dispusă pe 18 etaje, dintre care 250 mp sunt rezervaţi unei zone de retail.

Renegocieri

Potrivit ECDC, cel mai mare contract semnat în prima parte a anului, pentru o suprafaţă de 1.100 mp, este cu o firmă internaţională de cosmetice.

„Înţelegerea anterioară semnată cu Banca Românească şi cele două subsidiare ale sale este supusă renegocierii, care, dacă se concluzionează, ar rezulta într-un grad de ocupare de 65%“, precizează reprezentanţii proprietarului.

La nivel local, pe lângă imobilul Euro Tower, Charlemagne mai are un parteneriat, prin intermediul vehicolului investiţional ECDC, cu firma românescă Dickau Investments care prevede dezvoltarea unei clădiri de birouri în zona Aeroportului Băneasa care, potrivit estimărilor dinainte de criză, necesita investiţii de 82 mil. euro. Fondul a investit până acum în acest proiect 5,2 mil. euro în achiziţia terenului necesar construcţiei. Compania mai deţine 50% din ansamblul rezidenţial Asmita Gardens.

Cascade Group a mai dezvoltat clădirea de birouri Cascade Offices de pe strada Buzeşti din Bucureşti, în urma unei investiţii de 12 mil. euro. Compania mai are în proiect, alături de Avrig 35, dezvoltarea unui complex comercial pe bulevardul Theodor Pallady care implică investiţii de 80 mil. euro.