Se impun noi restricții în Bistriţa-Năsăud după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut. Aceste restricții intră în vigoare de luni, 8 februarie, și se vor ridica în funcție de incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile.

Prefectura Bistriţa-Năsăud anunţă că, începând de luni, vor fi introduse restricţii în comuna Lechinţa, în timp ce în comuna Milaş restricţiile se reduc, măsurile fiind decise în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Prefectură, în aceste unităţi administrativ-teritoriale incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1.000 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori.

Măsurile se vor ridica în funcție de incidența cumulată

“În aceste unităţi administrativ teritoriale activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00-23,00.

Aceleaşi restricţii se aplică şi în cazul activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Restricţiile prevăzute de Hotărârea CJSU 26/07.02.2021 se vor ridica în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică. Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 08 februarie 2021″, precizează sursa citată.