"Am salutat rezultatele vizitei recente pe care miniştrii de externe din Polonia şi din România au efectuat-o la Ankara, în Turcia. Credem că e important să se menţină dialogul între Uniunea Europeană şi Turcia. Şi pentru noi evoluţia din Turcia este foarte importantă, nu doar în perspectiva relaţiei pe care Turcia o are cu Uniunea Europeană, a rolului pe care Turcia îl joacă în menţinerea securităţii şi stabilităţii la Marea Neagră, dar şi angajamentele pe care Turcia le-a luat legat de chestiunea migraţiei ilegale spre Uniunea Europeană. Şi din această perspectivă menţinerea relaţiei cu Turcia este importantă", a spus premierul Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă comună cu omologul său polonez, la Gura Humorului.

Premierul Cioloş se află sâmbătă în judeţul Suceava, cu ocazia vizitei de lucru pe care Beata Szydlo o efectuează în România.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe premierul român fac parte şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat pentru afaceri europene în Cancelaria premierului, Cristian Bădescu.Agerpres