„Avem acest drept de a depune moţiune de cenzură, sper să găsim tema şi mai ales sper ca formaţiunile politice care au dat votul pentru învestirea acestui Guvern să realizeze greşeala pe care au făcut-o şi să vină alături de noi la moţiunea din viitoarea sesiune parlamentară, cea de la 1 februarie, până la 1 iulie. Dacă moţiunea trece, paşii constituţionali sunt consultările cu preşedintele şi posibilitatea creării unei noi majorităţi, lucru pe care noi nu îl excludem. Preşedintele României trebuie să ia act în cazul creării unei alte majorităţi şi să desemneze un prim ministru din cadrul acestei majorităţi”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit agerpres.ro

Propunerea PSD pentru şef al Guvernului

Întrebat dacă fostul premier Mihai Tudose, proaspăt reîntors în partid, ar putea fi propunerea PSD pentru şef al Guvernului în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu excludem nicio posibilitate şi niciun nume”.

„Noi vom începe să strângem semnăturile pentru moţiunea de cenzură în interiorul PSD odată cu reunirea grupurilor parlamentare, la începutul sesiunii”, a menţionat Ciolacu, care a mai precizat că moţiunea va fi depusă înainte de alegerile locale.