Marcel Ciolacu a subliniat că nu îndeamnă oamenii să iasă în stradă şi că nici nu foloseşte PSD-ul în acest subiect.

„Mă dezinfectez, sunt vaccinat, îmi pun mască… Nu am lipsit niciodată de la Înviere. Mă duc la Înviere, o spun de pe acum. Plătesc amendă. Nu ştiu ce restricţii o să fie atunci”, a declarat Ciolacu pentru TVR 1.

O opinie creştinească

De asemenea, șeful PSD a transmis că punctul său de vedere reprezintă „o opinie creştinească” și își asumă faptul că vrea să meargă la biserică, indiferent de restricțiile ce ar putea fi impuse în timpul Sărbătorilor Pascale.

„Eu vreau la biserică. Îmi asum acest lucru. Voi merge la biserică în noaptea de Înviere. Am fost mereu. Îmi iau lumină. O să încercăm să respectăm… Stăm la coadă, avem distanţare. Noi, românii, suntem animale? Eu văd că românii respectă. Problema e că din partea statului nu vine eficienţa necesară”, a completat Ciolacu.

Se impun noi restricții naționale?!

Primarul Emil Boc a purtat o serie de discuții cu premierul Florin Cîțu, cu privire la situația epidemiologică din România și normele aflate în vigoare. În urma acestora, primarul susține că urmează să fie impuse noi măsuri la nivel național. Potrivit acestuia, siguranța populației și economia deschisă sunt principalele priorități ale Guvernului.

Totodată, Emil Boc a mai adăugat că în prezent carantina a rămas o soluție extremă, iar măsurile alternative rămân cele mai bune.

„Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară” a anunțat Emil Boc, la Antena 3.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin