Primarul Emil Boc a purtat o serie de discuții cu premierul Florin Cîțu, cu privire la situația epidemiologică din România și normele aflate în vigoare. În urma acestora, primarul susține că urmează să fie impuse noi măsuri la nivel național. Potrivit acestuia, siguranța populației și economia deschisă sunt principalele priorități ale Guvernului.

Totodată, Emil Boc a mai adăugat că în prezent carantina a rămas o soluție extremă, iar măsurile alternative rămân cele mai bune.

”Premierul a avut o atitudine extrem de echilibrată, spunând că, pe de o parte, e nevoie de protejarea sănătății populației, pe de altă parte, de menținerea economiei deschise. Carantina a rămas ca o soluție extremă, de evitat, ca ultimă soluție, și accentul să fie pe măsuri alternative la carantină, atât în București, cât și în țară” a anunțat Emil Boc, la Antena 3.

Accesul în mall-uri va fi restricționat

În ceea ce privește concluziile trase în urma discuției cu Florin Cîțu, primarul susține că Poliția Locală și Poliția Națională vor fi  întări actualele măsuri privind respectarea normelor impuse de autorități.

El a mai adăugat că nu se pune problema de carantină de weeeknd, sau carantină generalizată, ci de măsuri precum restricționarea accesului în mall-uri.

”Să se întărească actualele măsuri în vederea respectării cu strictețe a acestora prin implicarea Poliției Locale și a Poliției Naționale, vor fi impuse printr-un act legislativ de nivel național unele măsuri noi suplimentare care vor întări măsurile existente actuale, fără a se ajunge la carantină. Nici carantină de weekend, nici carantină generalizată, ci doar măsuri punctuale, cum ar fi, de exemplu, accesul restricționat în mall-uri, raportat la capacitatea mall-ului”, a adăugat boc.

Primarul din Cluj Napoca a mai discutat și despre vaccinare. Potrivit acestuia, premierul Florin Cîțu are în plan ca până la finalul lunii aprilie, România să vaccineze 100.000 de persoane în fiecare zi.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim