PSD stabileşte vineri data congresului din februarie şi discută despre cum va arăta partidul în era post congres, în cadrul unei şedinţe cruciale a liderilor PSD în care ar urma să fie discutate schimbări majore la vârful partidului.

Cine se luptă pentru șefia partidului

Astfel, este vorba despre noi formule de conducere şi despre data congresului care ar urma să însemne un pas important în reformarea partidului.

Social-democrații vor discuta şi despre eventuala revenire a lui Sorin Grindeanu în PSD şi în ce poziţie. Grindeanu a declarat deja că a primit deja cererea de adeziune pentru reînscrierea în formaţiunea social-democrată, din care a fost exclus în anul 2017, dar încă nu a semnat-o.

Sunt două curente de opinie în interiorul partidului. Unul care îl susţine pe Grindeanu pentru a candida la preşedinţia PSD , iar altul care l-ar dori doar omul 2 în partid, preşedinte executiv şi să rămână Ciolacu preşedinte, informează Antena 3.

Dispare CEx

Social-democrații vor să facă şi schimbări majore în felul în care va fi condus partidul pentru a avea o formă cât mai diferită de felul de conducere din epoca Liviu Dragnea.

Una dintre cele mai importante decizii va fi desfiinţarea CEX-ului, organismul care a condus partidul până acum.

”Era organismul care tăia şi spânzura. Decidea cine sunt miniştrii, candidatul la postul de prim ministru, aproba programul de guvernare şi pe cel al partidului, decidea excluderile din partid şi avansările. Doar congresul era deasupra CEX-ului. Noua conducere interimară vrea să o rupă cu trecutul motiv pentru care va adopta o altă formă de conducere.

Organism de conducere extins

Cel mai toxic organism pe care l-a avut PSD în ultima perioadă a fost CEx-ul ăla. Asta îi spuneam lui Ciolacu mai devreme, că-trebuie să reușim măcar să schimbăm măcar titulatura CEx-ului, pentru că unele decizii au fost greșite.

Ultimii doi președinți de partid au folosit partidul ca un vehicul pentru proiecte personale, nu pentru partid și asta v-o spune un om care a încercat mereu să se opună acestor practici, am luptat cu toate forțele”, declara, cu câteva zile în urmă, Paul Stănescu, secretarul general al partidului.

În consecință, se discută ca CEX-ul să se va dizolve în Consiliul Naţional, un organism extins din care vor face parte şi primari şi preşedinţi de organizaţii judeţene, anunță sursa citată.