Deşi Pence are o lungă carieră politică în spate, acţiunile sale s-au concentrat mai mult în interiorul statului Indiana, unde este guvernator din 2013, scrie The Telegraph. El a fost membru al Camerei Reprezentanţilor între 2001 şi 2013, considerându-l pe John F Kennedy unul dintre modelele care l-au inspirat să intre în politică.

Mike Pence provine dintr-o familie de irlandezi catolici democraţi şi a fost crescut alături de cei cinci fraţi ai săi în Indiana. S-a căsătorit în 1985 şi are trei copii, Michael, Charlotte and Audrey. A fost gazda unei emisiuni de radio conservatoare în anii ’90.

Viitorul vicepreşedinte american se declară în favoarea reducerii taxelor şi cheltuielilor şi este sceptic în privinţa schimbărilor climatice, sprijină o serie de măsuri legislative în Indiana care interzic căsătoriile între persoanele de acelaşi sex şi care îngrădesc dreptul femeilor de a face avort.

Pentru parcursul său îndelungat în partidul Republican, el este considerat o alegere sigură pentru a deţine funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.