Jurnalistul Cristian Tudor Popescu leagă șirul de eveimente tragice și violente din ultima vreme, crimele, răpirile și atacurile asupra unor copii și oameni nevinovați, tocmai de faptul că autoritățile din România sunt incapabile să își facă datoria și să protejeze cetățenii.

Într-un comentariu făcut într-o emisiune televizată, CTP a spus că olandezul care a ucis o copilă de 11 ani în județul Dâmbovița a acționat atât de dezivolt pentru că a văzut bâlbâiala autorităților în cazul Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal.

”Ceea ce este îngrozitor este că, pe măsura ce se succed aceste cazuri pe ecrane, pare că acești atacatori prind curaj, în loc să se teamă de Poliția Română. Probabil s-a gândit, văzându-l pe Dincă cum își face mendrele cu toată poliția și procuratura română și a spus că s-a deschis sezonul în România și că e bine să vină și el acolo. Și ce a făcut? A ucis această fetiță, a fost ucigaș”, a spus jurnalistul, în direct la Digi 24.

”Apoi, a fost și politist, pentru că le-a răspuns cu amabilitate domnilor polițiști români care l-au sunat, pe aeroportul din Amsterdam, putea să nu răspundă la telefon, să spună greșeală, le-a spus foarte amabil că a fost în România, în Gura Șuții. Apoi a fost judecător, și-a dat sentința, și a fost și călău, pedeaspa fiind una care nu putea fi dată în România, și așa prea blândă”, a adăugat CTP.