După ce a aruncat pe piață zvonul că s-a dorit asasinarea lui și că KGB a dorit să-l racoleze pe Vâlcov, Liviu Dragnea a ținut să lămurească în interviul oferit Antenei 3 și cine sunt de fapt sfătuitorii lui secreți. Acesta a dorit să sublinieze că Florian Coldea nu-i este alături, că Vasile Dâncu îi este prieten și că necunoscutul Paul Ionescu este de fapt singurul lui consilier. Simultan, jurnalistul Doru Bușcu, cel care deține săptămânalul Cațavencii, a infirmat pentru paginademedia.ro că ar fi strategul din umbră al președintelui PSD, după ce jurnaliștii de la g4media.ro anunțaseră acest lucru.

„Nu sunt consilierul lui Liviu Dragnea. Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâți incompetenți în Guvern, ar dispărea slugile, securiștii din partid. Am spus și am scris aceste lucruri în mod constant. Ți se pare că ele se regăsesc în ce face Dragnea? Aș fi un sfătuitor otrăvit”, a spus Doru Bușcu, despre care și sursele Capital au confirmat că ar avea întâlniri periodice cu liderul social democraților.

Interesant este că Liviu Dragnea a încercat o psihologie inversă în ceea ce-l privește pe Florian Coldea. A spus despre fostul șef al SRI că nu este străin de dosarele lui, dar în același timp a transmis că răul suprem a fost de fapt George Maior, idee preluată din interviul pe care Horia Georgescu l-a acordat pentru Evenimentul Zilei.

Ce spune Liviu Dragnea despre Florian Coldea

Florian Coldea nu a dorit să iasă public să transmită vreun mesaj, însă prin intermediari a lansat ideea că vrea să fie lăsat în pace să-și vadă de cariera actuală, cea de profesor și că ar fi străin de toate jocurile puterii. Ipoteza este greu de crezut, ținând cont că fostul șef operativ al SRI a deținut puterea supremă în stat până nu demult.

A. Stoicescu: Cât de mult rău vă face zvonul că Florian Coldea este consilierul dumneavoastră?
L. Dragnea: Nu, nu că-mi face rău, mă enervează foarte tare. Eu cu omul ăsta n-am mai vorbit cred că de mai mult de un an și jumătate. Cred că de mai mult de un an și jumătate. Nici direct față în față, nici la telefon. Mi-a mai zis cineva: ‘Nu, domnule, că comunică prin Vasile Dîncu’. Doamnă, nu este nimic adevărat. Sincer acum, eu nu am nevoie să-mi iau consilier pe Florian Coldea. Tot respectul pentru pregătirea lui. Nu am nevoie să-mi iau consilier pe Florian Coldea. Si în general n-am… Eu am un consilier, Paul Ionescu, pe care probabil că îl ştiţi, e cu mine aici.
A. Stoicescu: L-am văzut.
L. Dragnea: E un băiat civil, adică… Pentru că eu mă consiliez cu colegii din partid, cu secretarul general Marian Neacşu, cu o parte din vicepreşedinţi, cu preşedinţi de organizaţii. Ne întâlnim, vorbim… Deci nu. Si încerc să mă gândesc de ce se tot promovează asta, că se promovează nu de acum, de multe luni. Nu îmi dau seama de ce tot promovează asta, nu îmi dau seama de ce tot promovează chestiile astea. Sunt într-un spaţiu public, adică într-o emisiune publică, nu aş… Aş folosi nişte expresii mai dure, dar nu pot, nu mă caracterizează. Nu, nu-i adevărat, nu-i adevărat. Si mă irită foarte tare, pentru că sunt…
A. Stoicescu: Deci n-aveţi nicio treabă cu Coldea…
L. Dragnea: Nici vorbă…
A. Stoicescu: Nu vă daţi mesaje, telefoane…
L. Dragnea: Doamnă, staţi puţin… Doamnă, staţi puţin. Coldea n-a fost străin de condamnările mele în dosarul referendumului. Nici el, nici Maior. Ca să ne lămurim. Eu nu pot să am o relaţie de prietenie cu aceşti doi oameni, cu Maior şi cu Coldea. Ca să limpezim lucrurile.

 

(…)

A. Stoicescu: Cine este mai nociv? Maior sau Coldea?

L. Dragnea: Amândoi.

A. Stoicescu: La fel?

L. Dragnea: Amândoi. Mai nociv este Maior.

A. Stoicescu: Maior, în acest moment, este cel pe care îl vedeți în spatele unor articole din presa americană?

L. Dragnea: Exact! Nu numai asta, dar este cel care a conceput și participă la un proiect politic acum.

A. Stoicescu: Ce proiect politic?

L. Dragnea: Proiectul politic cu partidul ăsta al lui Ponta.

A. Stoicescu: Este implicat Maior?

L. Dragnea: Cum să nu!

A. Stoicescu: Finul cu…

L. Dragnea: Sigur.

A. Stoicescu: Ei sunt rude, din câte știu.

L. Dragnea: Bineînțeles că este implicat.

A. Stoicescu: Deci se va implica în politică, deși nu are voie ca ambasador.

L. Dragnea: El nu a ieșit din politică. Si când era șef la SRI era implicat în politică, doamnă, pentru că el era implicat în toate partidele, în special în PSD, dar în toate partidele, adică să nu credeți că Maior, la SRI, era așa o zână și era Coldea ăla rău. Nici vorbă!

 

Ce rol are Vasile Dîncu în strategia lui Liviu Dragnea

Conform surselor Capital.ro, Vasile Dâncu îi oferă regulat sfaturi lui Liviu Dragnea, dar nu este strategul lui principal. Se pare că deciziile le-ar lua mai mult individual, după ce consultă în prealabil mai mulți pioni principalei, printre care și Florian Coldea. Între cei doi nu ar exista o relație atât de apropiată cum susține Cozmin Gușă, dar niciunul nu dorește să și-l ostilizeze pe celălalt, ținând cont de trecutul comun, ne-au dezvăluit aceleași surse.

A. Stoicescu: Discutăm imediat, dar Dîncu… Dîncu. Cu Dîncu cum sunteţi?
L. Dragnea: Este un foarte bun prieten de-al meu.
A. Stoicescu: Bun. Adică bun că spuneţi asta public.
L. Dragnea: Unii sunt supăraţi pentru asta. Unii sunt supăraţi pe el, alţii sunt supăraţi pe mine, dar este un om pe care eu îl apreciez foarte mult, cu bunele şi relele lui, cum şi eu sunt cu bunele şi relele mele prietenul lui. Dar să n-aveţi impresia că Vasile Dîncu este îndrăgostit de Florian Coldea sau George Maior. Să nu aveţi această impresie greşit.
A. Stoicescu: Trăiam cu ea. 
L. Dragnea: Să nu mai trăiţi cu ea…
A. Stoicescu: Că grupul de la Cluj… Coldea…
L. Dragnea: Doamnă, să nu mai trăiţi cu asta. Nu i-au făcut bine nici lui. Nu vreau să vorbesc în numele lui sau în locul lui.
A. Stoicescu: Dar în Guvernul tehnocrat Vasile Dîncu a fost propunerea dumneavoastră ca vicepremier?
L. Dragnea: Da. De fapt nu, nu, nu, staţi puţin… L-a rugat Iohannis să intre în guvern, l-a rugat Cioloş să intre în guvern, am avut o discuţie cu el, m-a sunat Cioloş dacă vreau să ne vedem în trei. Ne-am văzut în trei cu Vasile Dîncu şi cu Cioloş şi Vasile Dîncu a acceptat să intre vicepremier şi ministrul dezvoltării regionale, i-a spus care va fi abordarea lui, nu va fi o abordare politică, ci va fi o abordare de a continua proiectele importante care erau la Ministerul Dezvoltării şi le-a şi continuat. Vasile Dîncu are un mare merit că a protejat proiectele pe care ei voiau să le distrugă, liberalii, pentru că Cioloş era condus de liberali la acel moment. Voiau să închidă programele de dezvoltare, tot, şi să mute către autorităţile liberale în condiţiile în care programul era făcut de aşa natură încât era… Se finanţau toate… Ba, dimpotrivă, mulţi primari PSD erau nemulţumiţi pentru că unii primari liberali luaseră mai mult decât ei, dar aşa era făcut pachetul de criterii. Si Vasile Dîncu are un mare merit că a protejat nişte programe foarte importante în special pentru oraşele mici şi zona rurală, proiecte aşteptate şi care încep să… acum încep să se vadă… la care încep să se vadă rezultatele şi s-a ridicat… se ridică constant gradul de civilizaţie… de acces la civilizaţie pentru românii care trăiesc acolo.