Potrivit Forbes, în lume există acum 2.668 de miliardari. Dar care sunt cei mai bogați zece oameni din acest clasament? The Scotsman face o scurtă trecere în revistă a lor, conform datelor Bloomberg Billionaires Index.

Super-bogații lumii dețin averi impresionate, care le oferă puterea de a modela lumea – de la economie, la politică, de la afaceri, la mass-media. Mulți dintre ei sunt fondatori ai unor giganți ai tehnologiei sau ai unor corporații care au împânzit planeta.

În lume există acum 2.668 de miliardari

Forbes a dezvăluit că, în prezent, există 2.668 de miliardari în lume. Dar unii sunt mai bogați decât alții. Conform datelor Bloomberg Billionaires Index (ultima actualizare a fost făcută pe 4 octombrie), aceștia sunt cei mai bogați 10 oameni din lume. O absenţă notabilă din top 10 de anul acesta este cea a lui Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta/Facebook.

Care sunt primii zece miliardari ai planetei

1. Elon Musk

Elon Musk este co-fondatorul și CEO-ul Tesla și Space X. În prezent, Musk este cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă estimată la 241 de miliarde de dolari.

2. Jeff Bezos

Fondatorul gigantului de comerț electronic Amazon, care era anul trecut cel mai bogat om din lume, are o avere netă esitmată la 151 miliarde de dolari.

3. Bernard Arnault

CEO și președinte al LVMH, francezul deține o avere de 141 de miliarde de dolari.

4. Gautam Adani

Miliardarul indian este fondatorul și președintele Grupului Adani (un conglomerat multinațional), având o avere netă de 125 de miliarde de dolari.

5. Bill Gates

Co-fondatorul Microsoft are acum o avere netă de 111 miliarde de dolari.

6. Warren Buffett

CEO-ul Berkshire Hathaway a mai coborât și el, ca și Gates, un loc în clasament. Buffett are o avere de 98,2 miliarde de dolari.

7. Larry Page

Co-fondatorul și membru al consiliului de administrație al Alphabet (GOOG) are cum o avere de 93,6 miliarde de dolari.

8. Serghei Brin

Brin este un alt co-fondator și membru al Consiliului de administrație al Alphabet (GOOG), iar averea sa netă este de 89,6 miliarde de dolari.

9. Steve Ballmer

Steve Ballmer este proprietarul Los Angeles Clippers. Are o avere de 88,4 miliarde de dolari.

10. Mukesh Ambani

Miliardarul indian este proprietarul Reliance Industries, iar averea sa netă este de 83,7 miliarde de dolari.