Psihologul criminalist Tudorel Butoi susține căspecialiștii trebuie să își îndrepte atenția în perimetrul granițelor țării, și nu în Italia sau Rusia. Totodată, el a dat și un exemplu foarte concret.

Deși până săptămâna trecută victima era o persoană respectoasă și așezată, după moartea sa s-a aflat că era implicat în mai multe certuri, avea o amantă, dar și mașini cumpărate pe numele altor persoane.

Totodată, un alt indiciu care ar putea duce la presupusul asasin îl reprezintă și furturile din casă pe care Ioan Crișan nu le-a reclamat la poliție.

”Se pleacă de la victimă. Iată că cu o săptămână în urmă aveam o victimă în persoana unui om așezat, respectuos, care împărțea binele peste tot, asta era fața acestui nefericit individ. Acum iată că aflăm că omul nostru se afla într-o conjunctură conflictuală de tot marasmul. Certuri, viață duplicitară, concubinaj, mașini cumpărate pe numele altora, furturi din casă pe care nu le reclamă”, a explicat Tudorel Butoi la Antena3.

”Ar putea fi mult mai aproape”

În acest context, criminalistul susține că anchetatorii trebuie să găsească persoana care era deranjată de comportamentul omului de afaceri și totodată, persoana căreia moartea acestuia i-ar fi adus doar beneficii.

El a mai adăugat că are încredere în colegii săi și nu vor mai căuta asasini dincolo de granițele țării, având în vedere că acesta ar putea fi mult mai aproape.

”Atunci, din tot hățișul acesta trebuie să alegem persoana care era deranjată cel mai mult de acest comportament. Deci, cui producem noi un bine prin acest omor? Cui folosește? Din lumea aceasta conflictuală am convingerea că colegii mei de la structurile implicate vor cădea din parașuta mafioților care vin din Italia, din spațiul rus, întunericul e sub lampă, tot timpul.(…) Ar putea fi mult mai aproape” a mai spus acesta.

În același timp, Tudorel Butoi a mai adăugat că se poate lua în calcul și scenariul potrivit căruia, persoanele care l-au asasinat pe Ioan Crișan îi datorau acestuia bani.

Amintim faptul că Ioan Crișan era un om de afaceri din Arad, pasionat de pescuit, care a decis să investească în peşti aşa că a înfiinţat firma Crimatex, prima crescatorie de somn african din ţară. Ulterior, afaceristul a investit și într-o unitate de procesare a cărnii, pentru a produce mezeluri din pește, iar anul trecut a adus în ţară şi doi crocodili, pe care voia sa-i crească pentru carne.