Oana Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme (Partidul Social Democrat), Sonia-Maria Drăghici (Partidul Social Democrat), Mihai Radan (Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale), Stelică Iacob Strungaru (Partidul Democrat – Liberal) și András-Levente Mate (Grupul Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din România) sunt le lista neagră a ANI în ceea ce privește conflictul de interese.
Și Mihai Radan, a avizat încheierea contractelor individuale de muncă a fiului său, Liubomir Mile Radan, în perioada 2004 – prezent,  și a încheiat contractul civil privind angajarea soției sale, Elena Radan, în perioada 2006 – 2008, în cadrul Biroului Parlamentar / Biroului Parlamentar – Circumscripția electorală nr. 11 Caraş-Severin.
Ca să nu-și lasă fiul fără loc de muncă, Stelică Iacob Strungaru l-a angajat la cabinetul său parlamentar din Botoșani. Și ca să nu fie discriminare pe motive entice, doamna András-Levente Mate a fost cooptată în echipa soțului din cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripția electorală nr. 13 Cluj.
ANI sesizat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Reprezentanții instituției au cerut anularea acestor contracte. În plus, reprezentanții ANI susțin că, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.