'Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2015, în termeni nominali, a înregistrat o creştere cu 7,8%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+26,2%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+17,2%), comerţului cu ridicata nespecializat (+13,0%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+10,7%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+9,2%) şi comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+7,0%)', se arată în document.

Scăderi au înregistrat activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-4,3%) şi comerţul cu ridicata specializat al altor produse (-1,2%).

În luna octombrie 2016, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut, în termeni nominali, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cu 7,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,0%.

'Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută, cu 4,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,8%', informează INS. AGERPRES