Un nou motiv de tensiune între Statele Unite şi China!

Un test prenatal, considerat un pericol pentru siguranţa naţională a SUA!

Americanii consideră că un test prenatal extrem de popular, dezvoltat de o companie chinezească, ar reprezenta o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA.

Motivul invocat de americani: testul a fost dezvoltat de o companie din China în colaborare cu Armata şi ar fi folosit pentru a colecta date genetice, notează agenţia Reuters.

Testul este vândut în cel puţin 52 de ţări şi folosit de milioane de femei

Testul denumit NIFTY a fost lansat pe piaţă în anul 2013 şi este unul dintre cele mai bine vândute teste prenatale neinvazive la nivel mondial. Milioane de femei însărcinate din întreaga lume l-au folosit până acum. Testul poate detecta anumite anomalii în timpul sarcinii, precum sindromul Down.

NIFTY este vândut în cel puţin 52 de ţări de pe întreg globul, printre care se numără şi Marea Britanie, multe state din Europa, Canada, Australia, Thailanda sau India. Circa 8 milioane de femei au folosit acest test până acum, însă Statele Unite ale Americii susţin că ar fi un pericol pentru securitatea naţională.

Jurnaliştii de la Reuters au realizat o anchetă în urma acestor acuzaţii şi au tras concluzia că acordul de confidenţialitate nu ar fi încălcat. Compania chinezească ce produce testul prenatal obține consimțământul semnat și distruge eșantioanele și datele din străinătate după ce au trecut 5 ani de zile.

Pot SUA şi China să coexiste în pace? Cum răspunde un consilier al lui Joe Biden

Recent, un consilier prezidenţial de la Washington, responsabil de zona Indo-Pacifică, a vorbit despre posibilitatea ca SUA şi China să coexiste în pace.

Va fi o “provocare enormă”, spune Kurt Campbell: “Probabil vor fi perioade de incertitudine, poate chiar perioade de amplificare ocazională a tensiunilor.”

“Dacă eu cred că este posibil ca Statele Unite şi China să coexiste în pace? Da, cred acest lucru. Dar cred şi că această provocare este extrem de dificilă pentru această generaţie şi pentru următoarea”, a mai precizat acesta.

Sursa foto: Dreamstime