Constructorul auto chinez Beijing Automotive vrea să investească în Saab, cu toate că a pierdut în faţa companiei olandeze Spyker cursa pentru preluarea producătorului de automobile, potrivit publicaţiei suedeze Dagens Industri.

„Avem interesul să aprofundăm relaţiile cu Saab şi suntem pregătiţi să investim în această companie”, a declarat preşedintele Beijing Automotive, Wang Dazong.

Grupul chinez a achiziţionat în decembrie 2009 mai multe active ale Saab, în principal brevete privind tehnologia a două modele, respectiv Saab 9-3 şi Saab 9-5, în schimbul a 140 de milioane de euro. În plus, Beijing Automotive a semnat în această săptămână un contract care-i permite să vândă în China maşini produse de compania suedeză.

Constructorul auto american General Motors (GM) a scos Saab la vânzare în 2008. La sfârşitul lunii ianuarie 2010, GM a cedat compania suedeză constructorului de automobile de lux Spyker pentru 400 de milioane de dolari. Un alt grup chinez, Geely, a cumpărat recent de la Ford producătorul suedez de automobile Volvo.

SURSA: Mediafax