Autoritatile au interzis unui numar de 429 de companii sa desfasoare activitati de export pentru ca nu respectau regulile de comert exterior, informeaza CNN. Masura luata de autoritatile chineze a fost luata la putin timp dupa ce mai multe produse alimentare, medicamente si jucarii, fabricate in China au starnit temeri in randul consumatorilor si au trebui sa fie retrase de pe piata, informeaza CNN. Totodata, licenta a sase producatori de medicamente e fost retrasa.

Pe lista companiilor care au primit interdictii se afla doi producatori de mancare de animale care au efectuat exporturi in Statele Unite. Pasta de dinti, mancarea de animale, jucariile si pestele, au fost printre produsele fabricate in China in care s-au descoperit chimicale periculoase pentru oameni, de la inceputul anului pana in prezent. 

Gao Hucheng, ministrul adjunct al comertului, a declarat ca produsele fabricate in China sunt sigure si indeplinesc standardele de calitate. Acesta a rugat presa straina sa nu considere ca neregulile descoperite la cateva companii se aplica in toata industria.  

Totodata, China a anuntat ca a interzis importurile de frunte de mare din Indonezia deoarece o mare parte din importuri contineau substante toxice.

Seful organismului care se ocupa cu supravegherea industriei de medicamente si alimente din China a fost executat luna trecuta, fiind acuzat de coruptie.

Sursa: CNN