Cercetările sunt efectuate de către Academia de Ştiinţe Medicale Militare, afiliată armatei chineze, care a primit unda verde să lanseze săptămâna aceasta teste clinice în cadrul fazei 1.

Testul chinez vizează 108 voluntari, toţi sănătoşi, şi se desfăşoară pe o perioadă de nouă luni şi jumătate, de la 16 martie la 31 decembrie, aratră baza de date de înregistrare în vederea testului.

Cercetări în curs în întreaga lume

În Statele Unite, Institutul Naţional american de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) a anunţat luni lansarea unui test clinic, la Seattle, împreună cu grupul în domeniul biotehnologiei Moderna, care urmează să fie efectuat asupra unei cohorte de 45 de adulţi voluntari cu vâste cuprinse între 18 şi 55 de ani pe o perioadă de şase săptămâni.

Laboratorul german CureVac speră la rândul său să fie în măsură să ceară autorizarea în vederea trecerii la faza testării clinice a unui vaccin experimental asupra oamenilor până în iulie, informează News.ro.

Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au precizat că este foarte puţin probabil ca vreun vaccin să fie aprobat în vederea comercializării mai devreme de anul viitor.