China a lansat o ancheta anti-monopol care vizeaza in special compania americana Microsoft dar si o serie de producatori straini de software, a aratat astazi un purtator de cuvant al Biroului chinez de proprietate intelectuala.

Shanghai Securities Journal a anuntat astazi ca Microsoft si alte companii sunt suspectate ca au profitat de pozitia dominanta pe care o detin pentru a-si vinde produsele in China la preturi mult mai mari decat in Statele Unite.

De cand China s-a dotat in vara trecuta cu o lege anti-monopol, lege care trebuie sa intre in vigoare in august, „guvernul si companiile chineze au obligatia si dreptul de a reglementa situatia”, a subliniat purtatorul de cuvant, care a refuzat sa-si dea numele complet.

Conform presei locale, mai multe companii din China ar putea, in baza acestei legi, sa intocmeasca o reclamatie comuna impotriva gigantilor software.

Microsoft China a indicat ca nu este la curent cu ancheta declansata de statul chinez insa a tinut sa precizeze ca „sprijina din plin eforturile Chinei pentru crearea conditiilor ce favorizeaza o concurenta justa”.

Sursa: 20 minutes