IdeaCentre Q190 poate fi folosit ca desktop PC sau poate transforma orice televizor într-un centru de divertisment. Acesta oferă posibilitatea de a viziona filme de înaltă rezoluţie, rularea celor mai noi jocuri şi navigarea pe net. IdeaCentre Q190 este livrat cu o telecomadă multimedia, tastatură şi mouse.

În ceea ce priveşte specificaţiile, IdeaCentre Q190 include un procesor Intel i3 de 1,4 GHz sau Intel Celeron dual core de 1,5 GHz, 8 GB memorie RAM, Intel HD 3000 graphics, hard disk de 1 TB, sunet 7.1 surround, opţional Blu-ray Disk drive, 4xUSB 2.0, 2xUSB 3.0, card reader, HDMI şi sistem de operare Windows 8. Dimensiunile PC-ului sunt 155 mm x 192 mm x 22 mm.

Lenovo este o companie de tehnologie personală cu o cifră de afaceri de 30 miliarde dolari. Este primul furnizor de computere personale din lume potrivit Gartner şi al doilea potrivit IDC (la o distanţă de 0.2 procente de liderul de piaţă), deservind clienţi din peste 160 de ţări.

În România, Lenovo a urcat in 2012 pe poziţia a treia a clasamentului producătorilor de PC-uri, cu o cotă de piaţă de 12,3%. Această creştere corespunde poziţionării Lenovo în regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa), unde pentru prima dată Lenovo a atins o cotă de piaţă exprimată prin două cifre, terminând al doilea trimestru fiscal la 10.8 procente.

Lenovo a devenit astfel al treilea cel mai mare furnizor de PC-uri în regiune. Compania deţine primul loc în Rusia şi Germania, unde a câştigat încă 3.9 puncte procentuale în ultimul an. Deşi industria a înregistrat o scădere de opt procente în întreaga regiune EMEA, Lenovo şi-a mărit livrările cu 27 procente de la un an la altul, un rezultat remarcabil.