La sfârșitul anului 2010, activele totale în administrare a clienților de portofolii individuale depășeau suma de 25 milioane lei, valoarea medie a activelor administrate pentru un client de portofoliu privat fiind de 400.000 de lei.
Clienții de portofolii private administrate de Certinvest sunt atât persoane fizice cât și juridice. Singura condiție pentru deschiderea unui portofoliu privat administrat este ca activele clientului date în administrarea Certinvest să fie de minimum 100.000 lei.
Printre avantaje, portofoliul privat administrat oferă clientului un randament superior celui oferit de bănci, de depozitele bancare, chiar și cele oferite în regim de private banking, în condiții de risc comparabil.
„Clienții noștri apreciază paleta largă de opțiuni investiționale pe care le-o punem la dispoziție și accesul la cele mai noi oportunități de plasament. Aceasta le oferă diversificare și deci, un plus de câștig. Multi dintre clienți optează pentru a retrage lunar din câștigul acumulat, sume de bani, care îi ajută să își păstreze standardul de viață, conservându-și în același timp, capitalul și economiile”, declară reprezentanții Certinvest.
„Avem în plan pentru prima parte a anului 2011 înființarea  unei companii de Multi Family Office, în cadrul căreia vom oferi servicii de concierge. Tot pentru 2011, ne propunem dublarea numărului de clienți de portofolii private și a activelor aflate în administrare pe acest segment”, continuă aceștia.
Compania Certinvest a luat ființă în anul 1994 și are în prezent în administrare active de aproximativ 23 milioane euro, distribuite în 10 fonduri de investiții, dintre care șapte deschise, precum și trei fonduri închise de investiții: Certinvest Everest, Certinvest Leader și Certinvest Properties. Certinvest are o cotă de piață de peste 42% pe segmentul administrării portofoliilor private de investiții. Compania a lansat primul fond fără comisioane de subscriere sau răscumpărare de pe piața românească (Certinvest Monetar) și primul fond de obligațiuni din România (Certinvest Obligațiuni).