Cel mai mare targ de specialitate de la noi, CERF risca sa isi deschida pentru ultima data portile, la fix zece ani de la deschidere. Principalele cauze sunt tarifele prea mari imputate pe metru patrat de stand, de 150 USD, diferenta fata de acelasi metru patrat de la cel mai mare targ IT din Europa, CeBIT fiind aproape inexistente (150 Euro mp). In afara de acest impediment, expozantii care au renuntat deplang slaba mediatizare a evenimentului si gama de servicii de slaba calitate oferita pe parcursul desfasurarii targului. In plus, conform firmelor ce refuza participarea si retragerea anul trecut dintre organizatorii CERF a firmei americane Comtek a mai adaugat o pata de neincredere la prestigiul organizatorilor.
Insa chiar si asa, numarul de companii inscrise pe listele de participare era destul de mare, si in ciuda faptului ca mediatizarea din acest an nu depaseste nivelul celei de anul trecut, toata lumea se astepta la un succes. Insa unul dintre cei mai importanti producatori de computere de la noi, Flamingo Computers, a decis brusc cu trei saptamani renuntarea la participare, lasand organizatorii cu buza umflata, declarand ca in aceeasi bani poate sa-si organizeze propriul eveniment, in paralel.
„Preturile prea mari practicate la CERF in raport cu expozantii, ca si cu valoarea globala a expozitiei, necorelarea cu tarifele de la evenimentele similare, a condus la situatia in care participarea la CeBIT Hanovra este, proportional cu suprafata de stand contractata, mai eficienta decat participarea la CERF in ceea ce priveste preturile”, a declarat Marius Ghenea, presedintele consiliului de administratie Flamingo.
Astfel, Flamingo organizeaza propriul eveniment IT, denumit Flamingo Computer Show, si care se va desfasura in World Trade Center in aceeasi perioada cu CERF si pentru a convinge, acestia promit premii in computere si chiar un mare premiu, un autoturism Fiat Punto. Va exista si un Internet cafA