Social democrații scriu că Iohannis și liberalii „rămân repetenți la umanitate” dacă nu dublează alocațiile copiilor.

„Copiii din toată țara au scris la Cotroceni de ce au nevoie de dublarea alocațiilor. Dacă le taie banii, Iohannis și PNL rămân repetenți la umanitate!

Scrisorile copiilor către profesorul ajuns președinte arată că alocația este pentru majoritatea acestora singura șansă de a-și îndeplini visurile. Cîțu și Orban vor să taie însă aproape 90% din banii pe care copii românilor i-ar primi în plus, de la 1 august. Din visul unei biciclete, de exemplu, liberalii le-ar lăsa doar roata. Acesta este grija PNL pentru viitorul României!

Dublați alocațiile, nu le îngropați aspirațiile!”, este scris pe pagina de Facebook a PSD.

Ce spune Cîțu despre procentul de creştere a alocaţiilor

Florin Cîțu a fost întrebat care ar fi procentul de creştere a alocaţiilor iar ministrul a răspuns că mai mare „decât cu cât am propus să crească la pensii”, în jurul procentului de 15%, dar la 1 ianuarie va fi făcută o altă majorare.

Referitor la procentajul de creştere a pensiilor, el a precizat că va fi aflat la rectificarea bugetară, la jumătatea lunii august.

„Procentul pe care eu îl susţin, 10%, este ceea ce putem în acest context economic. Gândiţi-vă că a trebuit să creştem alocaţiile, nu erau în buget, a trebuit să cheltuim 5 miliarde lei legate direct de criza din sănătate, am cheltuit 16 miliarde, cea mai mare suma pentru investiţii din ultimii ani”, a adăugat Cîțu.