Vremurile bune in care directorii generali de mari corporatii americane se urcau in avionul privat si zburau in Bahamas pentru un „party” in cinstea unui contract cu multe zerouri in coada… a cam apus. Trecand de la opulenta la austeritate, toti marii „CEO” au inteles ca isi pun in pericol functia, cu fiecare cent pe care il cheltuiesc nechibzuit.

 

Jeffrey Immelt, CEO-ul grupului General Electric, a declarat recent intr-un interviu televizat in SUA, ca a fost nevoit sa foloseasca trenul Amtrak pentru a merge la Washington, insa, spre rusinea lui, un angajat din staff a trebuit sa ii arate cum sa isi cumpere biletul, aceasta fiind o premiera in cariera sa.

 

Immelt a comentat ca recenta decizie a presedintelui Obama, prin care salariul maxim anual al unui director general sa nu depaseasca 500.000 de dolari nu i se pare prea inteleapta si ar putea avea urmari nedorite, dar este de acord cu mentinerea la sol a luxoaselor avioane Gulfstream, pentru a reduce din costuri inutile.

 

Immelt sustine, de asemenea, ca toate aceste demersuri ale politicienilor, prin care se „demonizeaza” conducatorii marilor grupuri sunt de fapt niste metode populiste de a castiga cetatenii de partea autoritatilor si nu au drept efect redresarea economiei.