Premierul interimar Emil Boc şi ministrul interimar al Transporturilor, Radu Berceanu, au inaugurat, miercuri, un tronson al centurii Timişoarei.

La fel ca pe Autostrada Transilvania, cei doi oficiali au testat drumul, cu un automobil Dacia Logan. Premierul a condus din nou, ministrul Berceanu fiind în dreapta sa.

Lucrările nu sunt gata

Emil Boc şi Radu Berceanu au fost întâmpinaţi, la centura Timişoarei, de directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa. Acesta a explicat, că de fapt, lucrările la acest tronson nu sunt finalizate.

Abia în primăvara anului viitor urmează să se realizeze încă 1,2 kilometri de drum, un pasaj peste calea ferată şi să se toarne stratul de uzură.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a spus că lucrările care mai trebuie făcute vor fi realizate până în februarie. „Mai vorbim de două-trei luni”, a spus Ostaficiuc.

Din nou, testul cu Loganul

Dacă tot a inaugurat şoseaua de centură, Emil Boc a urcat la volanul unui autoturism Dacia Logan, iar Berceanu s-a aşezat în dreapta. Ei au plecat cu maşina pentru a testa calitatea lucrărilor executate.

Tronsonul inaugurat leagă Calea Aradului de un drum care face legătura între Calea Lugojului şi Aeroportul din Timişoara, iar în varianta finală centura va asigura tranzitul de la Calea Aradului până la Calea Lugojului.

Şapte ani pentru o centură incompletă

Lucrările la varianta de ocolire a Timişoarei şi la DN 6 Timişoara-Lugoj au început în iunie 2002 şi s-au întins pe durata a şapte ani, întrucât a fost reziliat contractul cu prima firmă care a câştigat licitaţia de execuţie, o firmă din Grecia, şi, ulterior, a fost organizată o nouă licitaţie, câştigată de firme româneşti.

De asemenea, timp de aproape doi ani, finanţarea acordată de Banca Japoneză de Cooperare Internaţională nu a mai fost sigură, dar Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi a obţinut o extindere a termenului de acordare a banilor.

Cele două lucrări au costat aproximativ 40 de milioane de euro.

SURSA: Mediafax