De exemplu, cei care postează comentarii pe site-ul de socializare Reddit.com au criticat celebrul Stonehenge din Marea Britanie pentru că este „mic, nu te poți apropia de el și chiar nu merită călătoria destul de lungă de la Londra”.

Nu doar Stonehenge a atras reacțiile negative ale turiștilor dezamăgiți. Orașul Los Angeles a fost numit drept ”o mare dezamăgire” de vizitatori, potrivit Dmarge.

„La întrebarea ”Ce oraș te-a dezamăgit cel mai mult când l-ai vizitat?”, o parte dintre răspunsuri sunt absurde, în vreme ce altele sunt de-a dreptul terifiante. În general, cei care au răspuns la această întrebare au avut un numitor comun: dezamăgirea.

”Am fost împușcat la 5 minute după sosirea la Rio”

Un răspuns terifiant a venit din partea unui turist care a scris: ”Nu mergeți la Rio de Janeiro! Am fost împușcat la 5 minute după sosirea la Rio.”

Următorul a fost un oraș nord-african, care a și-a câștigat reputația proastă că profită de pe urma turiștilor, chiar dacă se laudă cu unele dintre cele mai impresionante și vechi artefacte de pe pământ:

„Cairo, în 2009. De-atunci, unele lucruri s-au schimbat, dar țara și oamenii erau atât de disperați după dolari, încât era aproape imposibil să mergi undeva sau să te bucuri de ceva fără să simți că ești înșelat… De asemenea, peste tot mirosea a tutun și era gunoi peste tot pe străzi.”

Deși este de înțeles că localnicii vor să facă bani rapid de pe urma turiștilor, de multe ori acest lucru poate face ca experiența călătoriei să se transforme într-o mare decepție.

Jamaica: aici o hoardă nesfârșită de localnici te urmăresc constant pentru dolari

„Aceasta este experiența și atitudinea mea privind Jamaica. Experiența turistică a fost atât de proastă încât m-a determinat să nu mai vreau să mai întorc niciodată. O hoardă nesfârșită de localnici care te urmăresc constant pentru dolari”, a comentat JimTheJerseyGuy.

Un alt comentariu care a a atras atenția a fost unul dintre cele mai fotografiate locuri din lume – Turnul Pisa din Italia. Deși orașul este considerat un centru al culturii și al atracțiilor renascentiste, de fapt, spun unii, nu prea are nimic de oferit.

„Pisa, Italia. În afară de turn și catedrală, nu e nimic de făcut. Pisa este o excursie de o zi. Nu faceți greșeala de a vă rezerva 3 nopți acolo”, a răspuns un altul.

Los Angeles, „o expansiune urbană degradantă, periculoasă și murdară”

Unii călători au rămas șocați de ceea ce au etichetat „o expansiune urbană degradantă, periculoasă și murdară” prin Los Angeles.

Mulți au spus că este complet „neinteresant”, susținând că nu există multe lucruri pentru a distra vizitatorii, în afara binecunoscutului Walk of Fame de pe Hollywood Boulevard.

Un alt reproș a fost că distanțele mari fac imposibil mersul pe jos și că transportul public este prost, făcând ca mare parte din oraș să fie inaccesibil pentru cei care nu închiriază mașini.

O altă surpriză de pe această listă a fost Marea Piramidă din Giza, din Egipt, considerată una dintre cele șapte minuni ale lumii.

Marea Piramidă din Giza, o altă mare dezamăgire

Timp de peste 3.800 de ani, Marea Piramidă din Giza a fost cea mai înaltă structură din lume, construită de om.

Cu toate acestea, călătorii au deplâns faptul că vechiul site „poate fi văzut de la Pizza Hut” și este foarte aproape de zgomotul și haosul orașului.

Mulți au spus că s-au simțit hărțuiți în mod constant de localnici, care încercau să le vândă lucruri, în timp ce alții au remarcat că interiorul Piramidei „arăta ca un grajd de vaci”.