Reintegrarea foştilor sateliţi sovietici de către Rusia şi alunecarea Marii Britanii în afara Uniunii Europene – printre evenimentele pe care Morgan Stanley le consideră mari surprize, scrie economica.net.
Putin reînvie URSS. Ajutat de Ucraina, devenită aliat de nădejde, Putin reuşeşte să reintegreze în Rusia statele ex-sovietice, ceea ce „duce la rate mai mari de creştere economică în întreaga Eurasia“, se arată în raportul Morgan Stanley.
Grexit – ba, Britxit – da. Grecia rămâne în Uniunea Europeană, dar sondajele arată că Marea Britanie nu va rămâne.
Citeşte şi Un mare lanţ de supermarketuri deschide magazine la ţară
Japonia, creditorul de ultimă instanţă al Europei. Banca Japoniei va cumpăra obligaţiuni în euro în încercarea de a devaloriza yenul față de euro, aşa încât „devine un creditor de ultimă instanță pentru zona euro“.
Italia în derivă. În Italia, proiectele anti-austeritate din campania electorală trimit cu gândul la o eventuală renunţare la euro. Situaţia finanţelor ţării se înrăutăţesc iar. Banca Centrală Europeană cumpără obligaţiuni italiene. Vezi la ce surprize ne putem aştepta din partea marilor economii mondiale precum SUA şi China în 2013 pe economica.net