Cele mai frumoase târguri de Crăciun se redeschid

Cei indeciși se pot baza pe tururi, precum cele oferite de Boscolo: pot petrece 5 zile explorând piețele de Craciun din Tallinn, Parnu și Riga sau pot alege o excursie care include vizite la târgurile din Bavaria, Salzburg si Kufstein, cu o variantă Viena-Salzburg-Münch.

Iată care sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun, conform Graziamagazine.

Salzburg, Austria

Din 23 noiembrie până pe 1 ianuarie, spectacolul târgurilor de Crăciun se desfășoară în regiunea Salzburg, unde tarabele tipice se laudă cu o îndelungată tradiție. Salzburg, capitala statului, precum și micile sate din jurul orașului, se pregătesc din timp ce această mare sărbătoare.
Grossarl este un sat la sud de Salzburg, înconjurat de munți: aici, piețele de Crăciun sunt scufundate în liniștea naturii și creează o atmosferă magică. Nu ratați nici standurile de pe Lacul Zell.

Colmar, Franța

Târgurile de Crăciun de la Colmar sunt renumite în toată lumea.
Există mai multe, situate în diferite piețe. Fiecare stand vinde articole, obiecte artizanale sau alimente. Puteți ajunge aici de pe aeroportul din Strasbourg sau din Basel, Elveția.

Nürnberg, Germania

Piața de Crăciun din Nürnberg este una dintre cele mai vechi și mai faimoase din Europa.

Tarabele oferă decorațiuni de Crăciun realizate manual, dulciuri și băuturi calde. Există și atracții pentru copii. Târgul are loc în perioada 1-24 decembrie.

Helsinki, Finlanda

Vizitat de 300.000 de oameni în fiecare an, târgul de Crăciun din Helsinki oferă experiențe gastronomice încântătoare și cadouri unice, vândute chiar de cei care le fac.

Inima pieței este formată dintr-un carusel străvechi și o zonă de băuturi răcoritoare care vă invită să savurați toate specialitățile tradiționale de Crăciun. Este deschis din 1 până la 23 decembrie în Piața Senatului.

Konstanz, Germania

În Konstanz, după ce ai terminat cumpărăturile printre cele 170 de căsuțe de lemn împodobite festiv, te poți îmbarca în „Nava de Crăciun” ancorată la chei, care găzduiește, la ultimul etaj un „Ice Bar”. Are loc în perioada 30 noiembrie – 23 decembrie.

Gdańsk, Polonia

Târgul de Crăciun din Gdańsk a ocupat locul al doilea în competiția European Best Christmas Market 2023, care premiază în fiecare an cele mai bune târguri de Crăciun din Europa.

Și nu doar pentru mâncare bună, ci și pentru structurile din lemn, scenografia de basm, instalații precum Moose Lucek, caruselul cu cai și un calendar uriaș al adventului.

Este programat în perioada 24 noiembrie – 23 decembrie. Puteți ajunge la el și cu zboruri low-cost Ryanair din Milano (Bergamo), Napoli, Pisa, Veneția (Treviso) și Roma.

Ljubljana, Slovenia

Din 18 noiembrie până pe 7 ianuarie, capitala Sloveniei strălucește. Sunt printre cele mai originale luminițe din Europa, fiind proiectate de artistul sloven Zmago Modic.

Tarabele sunt amenajate în centru și sunt însoțite de evenimente gratuite în aer liber. Mai mult, Ljubljana acordă atenție durabilității: piețele sprijină și producătorii locali și acordă prioritate alimentelor și băuturilor locale, organice. Este o destinație perfectă pentru a ajunge cu trenul din Italia, mai exact din Triest.

Tallinn, Estonia

În această perioadă, când fulgii de zăpadă cad pe acoperișurile orașului și pe străzile pietruite, poți experimenta toată magia peisajului, mai ales în târgurile de Crăciun, considerate printre cele mai bune din Europa.

Acestea au loc de la 1 decembrie până la 7 ianuarie. Vizitatorii se pot plimba printre tarabele din lemn și pot savura vin fiert, prăjituri din turtă dulce și multe alte mâncăruri tradiționale estoniene. În centrul istoric, există și un patinoar.

Innsbruck, Austria

Anul acesta, târgurile de Crăciun din Innsbruck împlinesc 50 de ani. Muzică, delicatese, evenimente muzicale și vitrine strălucitoare învăluie orașul în timp ce adevărații protagoniști rămân, începând cu 15 noiembrie, cele șapte piețe, la care se adaugă parcul „Lumagica Innsbruck”.

Încep și se încheie la date diferite: ultimul începe pe 27 noiembrie, majoritatea se închid pe 23, iar câteva rămân deschise până la Bobotează.

Rovaniemi, Finlanda

Satul lui Moș Crăciun este o destinație care nu trebuie ratată măcar o dată în viață, de Crăciun. Satul lui Moș Crăciun atrage 500.000 de vizitatori din întreaga lume în fiecare an. Satul este deschis pe tot parcursul anului, dar în perioada Crăciunului strălucește cu adevărat.