A munci la pensionare nu se referă doar la ambalarea alimentelor sau la organizarea unor tururi cu turiști la muzeul local. Deși acestea sunt opțiuni viabile, există o lume interesantă, cu muncă flexibilă și bine remunerată.

Aceste oportunități profită de abilitățile pe care le-ați perfecționat de-a lungul deceniilor, asigurându-vă că profitați la maximum de expertiza câștigată cu greu, scrie Newinterestingfacts.

Este vorba despre descoperirea de noi posibilități pentru următoarea etapă a vieții, în care poți câștiga bani frumoși.

Iată care sunt cele mai bune job-uri pentru cei ieșiți la pensie.

Consultant la pensionare

Consultanții oferă sfaturi cu privire la orice, de la strategia de afaceri până la implementarea tehnologiei și adesea obțin sume impresionante. Salariul mediu variază între 75-150 USD/oră și poate fi mai mare în nișe specifice.

Importantă este flexibilitatea la pensionare și acest job vă oferă asta. Puteți să vă stabiliți propriile condiții – stabiliți-vă orele, alegerea proiectelor care vă pasionează, valorificând abilitățile pe care le aveți.

Director interimar

Companiile au nevoie uneori de lideri experimentați pentru a conduce temporar. Poate că există o plecare bruscă a CEO-ului sau e nevoie de expertiză specializată în timpul unei fuziuni. Directorii interimari se ocupă de responsabilități de nivel înalt și sunt plătiți corespunzător (de multe ori cu 1000 USD sau mai mult zilnic!)

Instructor de cursuri online

Împărtășește-ți cunoștințele lumii! Dacă sunteți expert în orice, de la grădinărit la programare de software, crearea unui curs online vă poate transforma pasiunea în venit pasiv. Platformele populare precum Udemy sau Teachable fac acest lucru mai ușor.

În timp ce configurarea inițială necesită muncă, cursurile pot genera venituri mult timp după efortul inițial.

Agent imobiliar

Nu subestimați valoarea cunoștințelor privind zona în care locuiți, mai ales dacă stați într-un cartier de mulți ani. Combinați asta cu abilități puternice și veți obține cheia unui agent imobiliar de succes.

Remunerația se bazează pe comisioane, astfel încât potențialul de câștig poate fi semnificativ (media este de aproximativ 45-50.000 USD anual; cei mai buni agenți câștigă mult mai mult!).

Există și flexibilitate. Mulți agenți lucrează cu jumătate de normă și își stabilesc orele de lucru.

Contabil

Dacă sunteți meticulos cu cifrele și vă bucurați de puzzle-ul echilibrării conturilor, contabilitatea ar putea fi locul perfect la pensionare.

Multe întreprinderi mici externalizează aceste sarcini, fiind ideal pentru munca independentă sau la distanță. Salariul mediu este de aproximativ 20 USD pe oră.

Acest job necesită precizie, dar există o anumită satisfacție.

Mentor/antrenor de afaceri

Decenii petrecute la locul de muncă înseamnă că, fără îndoială, v-ați confruntat cu provocări și reușite. Nu este doar experiență, ci și înțelepciune!

În calitate de antrenor de afaceri, ghidați antreprenorii, ajutându-i să evite capcanele și să-și atingă obiectivele. Salariile variază foarte mult, dar mulți încasează peste 100 USD pe oră.

Dincolo de recompensa financiară, există o satisfacție imensă în a-i ajuta pe alții să reușească.

Preparator de taxe

Sezonul fiscal ar putea fi coșmarul majorității oamenilor. Preparatorii de taxe din SUA câștigă în medie 22 de dolari pe oră, iar preparatorii independenți percep și mai mult.

Acest rol necesită o pregătire specifică și să fiți la curent cu reglementările care se schimbă frecvent.

Scriitor tehnic

Dacă puteți traduce concepte complexe în instrucțiuni clare și ușor de utilizat, aveți o abilitate care poate fi comercializată la pensionare!

Scriitorii tehnici creează manuale, ghiduri de utilizare și chiar documentație software. Tariful orar mediu este de aproximativ 35 USD, scriitorii cu experiență câștigând semnificativ mai mult.

Organizator profesionist

Organizatorii profesioniști ajută persoanele fizice și companiile să se descurce, creând spații funcționale concepute pentru eficiență. Plata medie este de 50-60 USD pe oră.

Dacă ai un talent special pentru rezolvarea problemelor, acesta ar putea fi amestecul perfect al abilităților pe o piață în creștere.

Evaluator

Dacă aveți cunoștințe bune despre antichități, obiecte de artă sau chiar imobiliare, luați în considerare să deveniți evaluator.

Rolul vostru este de a evalua valoarea de piață a articolelor, de la asigurare, până la planificarea patrimoniului. Salariul variază foarte mult în funcție de specialitate, dar poate fi de 50-150 USD pe oră.

Pentru colecționarii pasionați sau specialiștii din domenii de nișă, evaluarea este o modalitate stimulativă de a canaliza expertiza într-un job plin de satisfacții financiare.

Artist voiceover

Ai o voce distinctă și abilități solide de citire? Lumea este în plină expansiune! De la videoclipuri explicative la cărți audio și reclame, există o cerere constantă pentru oamenii cu voci speciale. Câștigurile variază de la aproximativ 50 USD pentru proiectele mici la câteva mii pentru cele mai lungi.