E3, cel mai mare show privind jocurile video, va avea loc saptamana viitoare si va prezenta cele mai noi produse din industria de profil lansate in acest an. Pana in acest moment topul celor mai bune jocuri video din prima jumatate a anului este condus de Grand Theft Auto IV.

GTA4 este produs de catre Rockstar Games special pentru consolele Xbox 360 si PlayStation 3. Jocul se desfasoare in Liberty City, bazat pe orasul New York, si a fost scris de catre Dan Houser.

Lost Odyssey se claseaza pe locul al doilea in top. Acesta este creat de Mistwalker si este distribuit de Microsoft special pentru consola Xbox 360. Desi nu aduce nimic spectaculos in domeniu, grafica este foarte buna. Personajele sunt foarte bine realizate, cu o mare atentie la detalii, cele mai impresionante elemente fiind reprezentate in batalii.

Pe locul trei se claseaza The World Ends With You, un joc produs de Square Enix pentru Nintendo DS, Acesta prezinta o serie de aventuri in Tokyo.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots vine pe urmatorul loc. Acesta este produs de Konami, pentru PlayStation 3. Actiunea lui Metal Gear Solid 4 este plasata in anul 2014, cinci ani dupa „Incidentul Manhattan” (din Metal Gear Solid 2), intr-o lume aflata la marginea haosului. Metal Gear Solid 4 face parte din categoria stealth games, care implica o dinamica diferita fata de clasicele jocuri shooter sau jocuri de actiune.

Pe ultimul loc in clasamentul celor mai bune jocuri video lanasate de la inceputul anului se afla Professor Layton and the Curious Village, creat de Nintendo pentru consola Nintendo DS.

Sursa: AP