BMW X5 a deschis segmentul SUV-urilor sportive pe care BMW le-a denumit Sports Activity Vehicle (SAV). De la lansarea din 1999 şi până astăzi s-au livrat peste 2,2 milioane de exemplare, ceea ce îl poziţionează ca cel mai de succes SUV premium din istorie. Remarcabil este că ultima generaţie, în contextul în care a fost disponibilă pe piaţă cea mai mică perioadă (cinci ani), a înregistrat şi cel mai mare succes de vânzări – peste 875.000 unităţi.

În România, BMW X5 a fost în ultimul deceniu, an de an, cel mai de succes model al mărcii. Noua generaţie este aşteptată cu interes major. Cu o lună înainte de lansare au fost înregistrate peste 100 de comenzi ferme. Distribuţia pe motorizări la lansare aproximativ 50% X5 xDrive30d, 30% X5 M50d şi 20% X5 xDrive40i.

„Piaţa a confirmat că avem un model extraordinar. Succesul generaţiilor precedente ne oferă o bază excelentă pentru noul model. Sportivitatea, agilitatea, plăcerea de a conduce – acestea rămân trăsături puternice care definesc noul BMW X5. Alături de acestea, BMW a lucrat mult în a dezvolta cel mai avansat SAV de pe piaţă – este acum mai rafinat, mai elegant, mai confortabil şi mai practic. Iar ecosistemul iDrive stabileşte încă o dată referinţa. Cel mai de succes SUV premium din lume este acum şi mai bun. Avem mare încredere în acest model şi suntem convinşi de succesul pe piaţă. Entuziasmul arătat până acum cu peste 100 de comenzi ferme cu peste o lună înainte lansarea oficială ne onorează”, a explicat Wolfgang Schulz, director general BMW Group România.

Noul BMW X5 vine cu multe noutăţi importante:
– Prezintă noul limbaj de design al mărcii.
– Poate oferi clienţilor o libertate şi mai mare de a configura automobilul care îi reprezintă şi de care au nevoie.
– Debutează cea mai nouă generaţie BMW iDrive, cu o nouă intefaţă, mai flexibilă şi mai ergonomică şi o evoluţie pentru sistemul de control prin gesturi.
– Pachet sofisticat de tehnologii de asistenţă la condus, cu „Emergency Stop Assistant” şi „Reversing Assistant” oferite în premieră mondială şi condus semiautonom îmbunătăţit.
– O gamă fără precedent de soluţii practice inteligente.

 

Introducerea controlerului BMW iDrive în 2001 a marcat o dezvoltare inovatoare în operarea automobilului. Controlul funcţiilor automobilului printr-un sistem multimedia a devenit standard în automobil. Cu ID6, sistem care a câştigat numeroase premii, BMW a stabilit un nou standard pentru conceptele de afişare şi control în maşină, îmbinând un ecran tactil cu un controller clasic, comenzi vocale şi, în premieră, control prin gesturi. La mai puţin de doi ani distanţă, noul ID7 vine cu îmbunătăţiri majore, îmbrăcate sub un concept nou, denumit „BMW Live Cockpit”.

Noul BMW X5 are un preț de bază în România, pentru varinanta xDrive30d, de 57.850 Euro fără TVA (68.842 Euro cu TVA).