Indiferent că este vorba de un concept sau un produs care chiar va apărea pe piață, CES oferă câte ceva pentru oricine mulțumită diversității de prezentări. Acestea sunt doar câteva din cele prezentate în cadrul acestui eveniment.

Prezentarea celor de la Samsung

În era experienței trebuie să regândim spațiul în care trăim în așa fel încât să corespundă cu stilul nostru de viață în continuă evoluție. Ceea ce face unică abordarea Samsung este faptul că ne ghidăm după o filozofie foarte clară, care are în centru inovația gândită pentru oameni. Ceea ce dezvoltăm și creăm este pentru a rezolva probleme, pentru a oferi oamenilor o viață mai bună”, a declarat H.S. Kim, președinte și CEO Samsung Consumer Electronics.

Printre cele prezentate de Samsung, se află următoarele produse next gen.

  •  Noul televizor QLED 8K 2020

Această gamă folosește puterea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți capacitățile audio, video și smart. În plus, oferă o gamă largă de funcții inteligente alimentate de Tizen, oferind utilizatorilor ocazia să folosească comenzi vocale și să acceseze funcții noi, precum Tap View, Digital Butler și Samsung Health.

Modelul Q950 elimină marginea din jurul ecranului pentru a crea un raport ecran-corp de aproape 99%, cel mai mare procentaj de pe piață. De la aproximativ trei-patru metri distanță, utilizatorii sunt cuceriți de efectul uimitor al ecranului Infinity, în care marginile par să dispară. Rezultatul este o experiență de vizionare mult mai imersivă care elimină granițele dintre televizor și ambient. De asemenea, Q950 are doar 15 milimetri grosime pe întregul ecran. În combinație cu un panou din spate complet plat, Q950 poate sta lipit de perete sau se poate integra perfect și când este așezat pe un suport.

Trebuie menționat și Bixby, asistentul AI (Inteligență Artificială) Samsung, care devine mai inteligent ca niciodată. Utilizatorii își pot folosi televizorul pentru a schimba atmosfera din cameră. Spre exemplu, Bixby poate crea un ambient mai liniștit printr-o simplă comandă vocală, iar televizorul va afișa pe ecran un fundal relaxant. În plus, Samsung va pune la dispoziție mai multe opțiuni de asistenti vocali, utilizatorii având posibilitatea de a alege, integrând Amazon Alexa și Google Assistant în gama QLED 8K 2020 Samsung. Astfel, utilizatorii vor accesa mai ușor conținutul preferat, prin capabilități extinse de smart home și control TV.

  • Casa viitorului

Samsung a oferit, de asemenea, o imagine a ceea ce va fi casa viitorului. Federico Casalegno, Chief Design Innovation Officer în cadrul Samsung Design Innovation Center, spune că noua casă din viitor va oferi experiențe unice și imersive datorită celor mai recente inovații din industrie, precum inteligența artificială, senzori și analiza datelor: „Precum un organism viu, casa inteligentă va fi un spațiu extrem de personal și va oferi experiențe gândite pentru fiecare dintre noi, în funcție de nevoile noastre specifice.”

Dr. Casalegno a subliniat modul în care granițele dintre lumea fizică și cea digitală se estompează din ce ce în ce mai mult, transformând spațiile de locuit în spații rezervate experiențelor personalizate, precum o galerie de artă sau un studio de yoga. Această suprapunere a celor două lumi va transforma felul în care ne raportăm la propria casă în următoarea decadă, crede Dr. Casalegno.

El a făcut prima demonstrație interactivă care implică tehnologia GEMS (Gait Enhancing & Motivating System) de la Samsung. Demonstrația a arătat cum consumatorii pot folosi ochelari AR (Realitate Augmentată) pentru a avea un antrenor personal virtual care să îi ghideze în timpul antrenamentelor, să îi ghideze când urcă un munte sau când înoată sub apă, toate acestea în confortul propriei case, în timp ce GEMS agregă și analizează rezultatele și oferă utilizatorilor recomandări personalizate pentru acțiunile viitoare.

  • Electrocasnice cu design modular și personalizabil, care stabilește noi standarde

Un frigider inovator și frumos proiectat, Bespoke stabilește o categorie complet nouă de electrocasnice personalizate. Prin utilizarea creativă a materialelor și a culorilor, vă puteți pune ștampila personală în ceea ce privește stilul bucătăriei voastre. Puteți personaliza inclusiv funcțiile frigiderului cu Flex Zone, un compartiment care poate fi utilizat ca frigider sau/şi congelator.

Special gândit pentru spații mici, cu aparatul portabil Slim Double Induction este mai ușor să pregătiți masa oriunde în bucătărie – sau chiar în altă cameră din casă. Acesta gătește precis datorită celor două arzătoare cu tehnologie pe inducție, fiecare având nouă niveluri de putere diferite, pentru a face față oricărei cerințe culinare. Arzătoarele pot funcționa separat pentru vase de gatit de dimensiuni mici, sau ca o suprafață unificată, mai mare, pentru grătar sau vase de gătit de mari dimensiuni.

Noua serie Cube Refrigerators oferă trei modele noi de frigidere mici: Wine, Beer și Beauty. Aceste frigidere modulare vin într-o varietate de culori elegante care se îmbină perfect în orice decor. Designul lor unic și versatil permit amplasarea lor oriunde şi în orice cameră, inclusiv dormitorul. Cu o tehnologie specială de răcire, acestea sunt suficient de silenţioase pentru fi plasate chiar și în camera unde dormiți.

Sistemul de îngrijire Samsung Shoe Care System este o inovație unică în ceea ce privește îngrijirea încălțămintei. Oferă într-un mod ușor și convenabil o soluție integrală, care vă ajută să aveți grijă de unele dintre cele mai valoroase obiecte din garderobă, oferindu-vă posibilitatea de a dezodoriza, dezumidifica și usca încălțămintea cu un singur device. Vă ajută să prelungiți durata de viață a încălțămintei voastre și o face să arate mai bine

Mașinile viitorului. Un automobil caracterizat ca un organism viu și mașina care se conduce singură

  • Mașina celor de la Mercedes – o operă de artă

Mercedes-Benz a prezentat un prototip de mașină inspirat din filmul Avatar. Trebuie menționat că la prezentarea acesteia a participat însuși James Cameron. Cei de la Mercedes au descris această mașină mai puțin ca un autoturism şi mai mult o creatură vie. Pentru a putea înțelege la ce s-au referit, trebuie dat următorul exemplu: mașina are solzi pe spate iar tematica organică nu se oprește aici. Bateria e bazată pe chimie organică şi este complet reciclabilă, iar tapiţeria ar putea fi creată din materiale vegetale.

Este vorba despre Mercedes-Benz Vision AVTR, o mașină care pare smulsă din viitor. Însă, aceasta este cât se poate de reală și vine echipată și cu tehnologie haptică care permite monitorizarea stării de sănătate a șoferului. Această funcție este una destul de vitală dacă este luată și puterea mașinii: 470 de cai putere.

  • Mașina celor de la Sony – o adevărată surpriză

Cunoscuți în special pentru televizoare, telefoane mobile și consolele de gaming PlayStation, japonezii de la Sony au produs una dintre cele mai mari surprize de la CES prin prezentarea conceptului Vision-S.

Acest concept este echipat cu două motoare electrice de câte 272 de cai putere și că ajunge la 100 km/h în 4.8 secunde, în timp ce viteza maximă este de 240 km/h.

De asemenea, conceptul include 33 de senzori care detectează oamenii și obiectele și beneficiază de o serie de tehnologii autonome. Designul amintește de un Porsche Taycan, în timp ce interiorul este dominat de ecrane de mari dimensiuni care pot fi asemănate cu cele prezente pe modelul electric de oraș Honda e sau pe Byton M-Byte.

  • Standul celor de la BMW – promite călătorii autonome

BMW i Interaction EASE demonstrează cum ar trebui să se simtă mobilitatea în viitor, odată ce condusul autonom devine ceva obişnuit: luxos, uman şi intuitiv. Pasagerii îşi încep călătoria cu sentimentul că au ajuns deja”, explică Adrian van Hooydonk, vicepreşedinte executiv al BMW Group Design.

Standul BMW oferă o perspectivă asupra viitorului în care călătoria autonomă a devenit de mult o parte a vieţii cotidiene. BMW i Interaction EASE are în mod deliberat un aspect abstract şi simplu al exteriorului, atrăgând atenţia către interior. Un accent deosebit a fost pus pe interacţiunea naturală cu un automobil autonom inteligent, pentru o experienţă a călătoriei cât mai plăcută.

Conceptul de „Zero Gravity Chair” presupune asigurarea unei poziţii cu picioarele ridicate, care distribuie greutatea corpului uniform şi eliberează stresul spatelui şi al altor regiuni ale corpului. Este o poziţie similară cu cea pe care o au astronauţii la decolare pentru a putea face faţă la acceleraţii puternice.

De asemenea, BMW i Interaction EASE intră pe un teren cu totul nou prin inteligenţa sa artificială (AI) capabilă să urmărească şi să interpreteze privirea conducătorului. Această fuziune între tehnologiile foarte avansate şi designul sofisticat creează o legătură emoţională între persoană şi maşină.

Inteligenţa Artificială utilizează un senzor care monitorizează utilizatorului, în timp ce simplul gest de arătare cu degetul poate înregistra o selecţie a utilizatorului. Această formă de interacţiune se bazează pe modul în care oamenii vorbesc între ei, astfel privirea fiecărei persoane identifică cine sau care este subiectul conversaţiei sau face clar sensul celor spuse. O comandă vocală sau prin gest poate fi dată ulterior pentru a iniţia interacţiunea cu obiectul-ţintă.